Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Ако имате сестра, значи сте истински щастливци!

Ако имате сестра, значи сте истински щастливци!

брат и сестра

Сестрата е прекрасен дар от Бога! Истинско богатство и ако вие сте сред късметлиите, които имат сестра в живота си, трябва да я цените и да бъдете благодарни за нея.

Без значение колко бурно е било детството ви, независимо от различията в характерите ви, сблъсъците на интереси и безбройните караници и спорове, които сте имали, тя винаги е била, е и ще продължава да бъде до вас!

Връзката помежду ви е силна и непоклатима. Сестрата е повече от приятел. Тя е вашето второ Аз. Източник на безрезервна обич и усещане за споделеност. Сестрата е човекът, на когото винаги можете да разчитате, готова да ви подкрепи и да ви подаде ръка във всяка ситуация.

Нейната близост и приемане ви карат да се чувствате спокойни, тя винаги намира правилните думи в точния момент. Не се отнася със снизхождение и не дава фалшиви успокоителни обещания. Знае, че от нея се очаква да бъде искрена и откровена, дори понякога това да е болезнено.

Редица изследвания, направени през годините, многократно показват положителния ефект на сестрата в живота на тези, които имат такава. Нейното присъствие помага за доброто психическо здраве на човек и допринася за оформянето на характера му.

щастливо семейство с две сестри

Тези твърдения за пореден път биват доказани от съвместното проучване на два английски университета, в което взели участие повече от 570 млади хора на възраст между 17 и 25 години. Те били помолени да попълнят психологически анкети по най-различни теми, включително и такива, свързани с психичното здраве.

Оказва се, че участниците, които са израснали със сестри, имат по- оптимистична нагласа към живота и се определят като по-щастливи. Те общуват по-свободно и открито и не се притесняват да споделят чувствата си.

Според един от създателите на проучването, резултатите се крепят на факта, че сестрите поощряват по-откритото общуване, споделянето и сплотеността в семейството.

Това укрепва психологическото здраве, тъй като свободното емоционално изразяване оказва благоприятен ефект върху него. При братята е съвсем различно. Мъжете по природа са по-потайни и избягват да говорят за лични неща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest