sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Тези талисмани носят на собственика си късмет

Тези талисмани носят на собственика си късмет

Тези талисмани носят на собственика си късмет
Луксозна кутия за бижута и часовници - сив-17%
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници - сив
54.00 лв.
45.00 лв.
Виж ››

Постигането на успех и щастие са сред загадките пред човека, опитващ се да привлече съдбата на своя страна. Да се спечели благоволението на провидението не е лесна работа, затова от най-древни времена човешкото въображение измисля начини това да се случи.

Един от тези способи е привличане на доброто с помощта на вълшебни предмети, наречени амулети или талисмани. При много археологически разкопки са открити такива вещи с ритуален характер. Във всички култури присъства убеждението, че специалният предмет отблъсква негативното влияние и носи късмет. Самата етимология на термина насочва към глаголи като нося и отблъсквам.

Талисманът за късмет се носи понякога като накит, друг път на скрито място, зашивайки го в дрехите, в портмоне или в джоб.

Разнообразието на талисмани е наистина голямо, то е еволюирало през вековете и днес талисман може да бъде на практика всякакъв предмет, който има особено значение за своя притежател.

Талисманът за късмет се прави от човека, който ще го носи, или специално за него. Може да бъде постоянен, който има задачата да привлича късмета в житейските битки, които води неговият притежател, но може да бъде направен за някакъв специален случай - за решаващо събитие, което ще промени съдбата на човека.

Талисман

Дали талисманите наистина помагат, или не, е въпрос, който няма еднозначен отговор. Най-важното условие, за да функционират, е вярата в неговата сила.

Това изискване има своето разумно обяснение. Мисълта има силен енергиен заряд, особено когато е директно насочена. Тя влияе на човешкото енергийно поле и може дори да го промени в някаква посока. Това, което обсебва мислите ни, защото искаме да ни се случи, или да ни подмине, създава такава насочена енергия. Тя може да наклони везните на съдбата в някаква посока.

Талисманите обаче могат да сътрудничат, ако желанието не включва да се навреди на други хора. Намесата в чуждо енергийно поле не е препоръчителна.

Материалите за изработка на талисман на късмета е добре да бъдат естествени. Природата има своя енергия, която влага в средата, и тя може да бъде използвана. Златото, среброто, кристалите, дървото са все подходящи материали, стига да се хармонизират с бъдещия притежател на талисмана.

Формата и цветовете са изцяло според желанието на притежателя на предмета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest