Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да си сменим мирогледа и да се чувстваме по-добре?

Как да си сменим мирогледа и да се чувстваме по-добре?

положително мислене

Извън нашата собствена индивидуална реалност има един друг свят, вън от нас, който има свои характерни особености. Ние го познаваме добре, защото го наблюдаваме всекидневно.

Има и един свят вътре в нас, който може да бъде много по-реален, защото е мястото за живот на нашите мисли, чувства и убеждения. Той може да е по-малко доловим и стабилен, но е истинското обиталище на живота ни.

Чувства като щастие, радост, равновесие, спокойно и удовлетворяващо общуване с близки и приятели често зависят много повече от същността на този вътрешен мир, отколкото видимите, реални очертания на битието ни навън.

За някои хора вътрешният свят е само отражение на това, което се случва навън. Когато не сме доволни от живота си, винаги първо се опитваме да променим външните обстоятелства, да ги нагодим към изискванията си.

Не бива да се забравя обаче, че вътрешният свят може да отразява сила, която не се влияе от външни обстоятелства. Често различни хора живеят в една и съща външна среда, но имат различни вътрешни преживявания.

Песимистичният поглед избира обстоятелствата, които отговарят на тази настройка и са в хармония с нещастните настроения и представи. Оптимистично настроеният взор отчита само хубавите, положителни неща и те изграждат вътрешната реалност. Тъй като стремежът в живота на всеки човек е да бъде щастлив, то песимистично настроените ще постигнат това състояние, когато променят мирогледа си.

промяна на мирогледа

Първата стъпка по този нелек път започва с преосмисляне на убежденията и нагласите и решение те са бъдат променени. Промяната започва от онзи първи миг, когато разберем безсмислието на убежденията си и направим усилие да ги приведем в съответствие, по-близо до реалността.

Негативните мисли не бива да бъдат следвани, на негативните чувства не трябва да се дава власт. Осъзнаването на факта, че имаме властта да създадем собствената си реалност, избирайки положителни мисли и убеждения, ще ни помогне да ги наложим в живота си.

Как да сменим мирогледа си? В следващите редове вижте повече:

Личната ни самооценка - важно е да се харесваме и да се чувстваме добре със себе си. Това ще провокира околните да изпитват същото към нас.

Приятелите и семейството ни - те са важна част от живота ни и е необходимо да изпитваме удовлетворение от отношенията с тях. Трудностите се преодоляват най-лесно с помощта на близките и опитът да се създаде здрава връзка с тях си струва.

Креативността, мечтите, кариерата и успехът са основните постулати на живота. Трябва да се споделят подаръците на съдбата с останалия свят, за да се чувстваме щастливи от това, че се събуждаме всеки нов ден.

Изобилието и парите дават възможност да се грижим добре за себе си и хората, които обичаме. Те ще идват лесно при нас, когато са резултат от усилия, които не тежат на сърцето ни.

Когато всички тези важни за наблюдение неща достигнат до степен на автоматизиране ще почувстваме свобода и щастие, което е повече от това, което сме си представяли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest