Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отношенията с околните»Силата на истинското приятелство

Силата на истинското приятелство

Силата на истинското приятелство
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Без искреното приятелство и любов е трудно да си представим живота. Не е лесно да се даде точно определение, но много от философите са разсъждавали на тази тема. Според едни това е състояние на взаимопомощ, доверие, общи погледи и ценности. Според други приятелството се основава на привързаност, общи интереси и безкористна помощ.

Какво е истинското приятелство?

За да разберем, какво е истинското приятелство, е необходимо да разгледаме някои критерии като общи ценности, цели и планове. Съвсем естествено, ако имате общи погледи на живота, е много по-лесно да намерите теми на разговор.

Не е важно какво ви обединява: любовта към спорта или компютърните игри, желанието да познаете вътрешния свят на човека до вас или да изкарате милион, най-важното е да имате общи ценности и интереси, които да ви обединяват на духовно ниво.

Приятелки

Подобен критерии като съвместни планове и цели изхожда съвсем естествено от предходния, а именно общите ценности. Хората с еднакъв мироглед е много по-лесно да правят общите си планове, както и да се движат заедно за да постигнат целите си. Те са опора един за друг и се поддържат във всички сложни моменти.

Така например според едни от водещите психолози благополучието в различни сфери на живота се основава на 30% от личния опит и желанието, а на 70% от обкръжението. Истинските приятели ви помагат да постигате целите си, а не ви дърпат назад.

Силата на истинското приятелство

Приятелство

Алтруизъм и доверието са не по-малко важни неща. Без това да изпитвате желание за безкористна помощ един към друг, не може да говорим за истинско приятелство, което не е основано само на лична изгода. Нормално е да правите жертви и да се стараете да помагате на вашите приятели. Важно е обаче да правите разлика между приятелите и познатите. С едните споделяте общи интереси, цели, мироглед, а с другите - просто можете да изпиете едно кафе, когато ви е скучно.

Не подценявайте близките си и истинските приятели. Няма по-ценно нещо от това да знаеш, че има на кого да се довериш, кой да ти помогне във всеки един момент и да е винаги до теб и в най-сложните житейски ситуации. Истинското приятелство е безценно, именно то е едно от основните неща, които правят човека завършен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest