sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Ритуали за благодат и изобилие на дома

Ритуали за благодат и изобилие на дома

ритуали за благодат в дома
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Ако поне донякъде вярвате в старинните ритуали за благодат и изобилие на дома, то следните редове са именно за вас.

1. Освещаване на дома

Това е чисто християнски обичай, но ако вярвате в него, то не се колебайте да освещавате дома си редовно. Това означава всяка година, особено ако сте правили основен ремонт в него. Освещаването на ново жилище е задължително условие, за да се радва домът ви на благодат и изобилие.

2. Конска подкова

Няма как да не сте чували за силата на конската подкова, а ако тя бъде поставена с облата част нагоре, над входната ви врата, то със сигурност ще донесе благодат на дома ви. Навремето е било сравнително лесно да се сдобиете с конска подкова, но живеем в съвсем различни дни.

подковата в дома осигурява изобилие

3. Поръсване със сол

Ако поръсите със сол всички ъгли на стаите в жилището ви, вие ще прогоните лошото и негативното, с което привиквате изобилието и благоденствието в дома си.

4. Премитане на дома с метла

Днес повечето от нас почистват дома си единствено с прахосмукачка, но за да се предпазите от отрицателната енергия, която по един или друг начин нахлува в дома ви, е необходимо да се снабдите и с метла с дълга дръжка. Тя трябва да бъде купена на Новолуние, а на дръжката ѝ да има намотан вълнен червен конец, който да бъде вързан седем пъти.

Докато го завързвате се молете за изобилие и домът ви да бъде предпазен от злото. Когато в него идват на гости хора, които впоследствие се оказват неприятни и нежелани, или когато имате семейни свади, винаги премитайте с метлата целия дом. Не изхвърляйте насъбралия се боклук в коша за боклук, а го изнесете. По този начин се премахва всичко негативно от дома ви.

премитане с метла за благодат в дома

5. Наричане с вода

Това е един от най-старите ритуали. Преценете колко вода пиете дневно и когато се стъмни изсипете съответното количество в менче или толкова широка тенджера, че да можете да се огледате във водата.

Изнесете я по тъмно навън (двор, балкон, тераса), постойте 5 мин. със затворени очи, кажете ѝ как се казвате, за да може тя да ви познае, а след това ѝ споделете желанието си за благодат и изобилие на дома. Задължително е след това да ѝ прошепнете "Нека реченото ми да бъде сторено! ". На другия ден пийте само от наречената вода. Късмет!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest