sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Какъв късмет носят молците - добър или лош?

Какъв късмет носят молците - добър или лош?

Какъв късмет носят молците - добър или лош?
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Символиката на животните в сънищата ни е позната от много отдавна. Хората винаги са вярвали, че животните могат да ни донесат добър или лош късмет и съответно са се опитвали да открият какво точно символизира всяко едно от тях. Едно от тези противоречиви същества е молецът.

Какво представляват молците?

Молците са насекоми, които се срещат по целия свят. Тези насекоми са тясно свързани с пеперудите и се делят на множество видове. Това са също и онези насекоми, които обичат да си похапват от любимите ви палта, скрити в гардероба през лятото. За жалост въпреки интересния си произход и навици, тези насекоми се считат главно за лош късмет.

Какво символизират молците?

Счита се, че молците представляват тъмната страна на пеперудите, но те никога няма да бъдат толкова съвършени като пеперудите. В повечето случаи молците са символ на нещо тъмно и негативно. Често се свързват със смъртта, което предизвиква страх у много хора при вида им.

В миналото се е вярвало, че молците са репрезентация на мъртви предци, които бдят над своите близки. Според Библията молците са символ на унищожение, така че те не се определят като нещо положително. В мексиканската култура молецът се счита за представител на смъртта, докато в Китай и Япония се смята, че молците представляват душата на починали близки.

Молците в сънищата носят лош късмет

Но има и някои положителни знамения, свързани с молци. Например, ако молец е вашето духовно животно, се смята, че трябва да сте много интелигентен човек, който е в състояние да вижда нещата в дълбочина. Молците също могат да символизират вярата и интуицията. Ако молецът е вашето духовен гайд, той може да ви покаже правилния път, по който трябва да вървите в живота си.

Какво символизират молците в сънищата?

- Да сънувате молец мъртъв, обикновено означава, че ще се разделите личния си партньор много скоро;

- Да сънувате молци, летящи към светлина, означава, че таите скрити желания и тайни вътре в себе си;

- Да сънувате, че убивате молец, означава, че сте много разтревожени от нещо, което се случва в реалния ви живот;

- Да сънувате, че молец яде дрехите ви, означава, че скоро ще се сблъскате с много проблеми и трудности;

- Да сънувате молец в устата си, означава, че в близкото в бъдеще ви очакват много негативни неща, така че този сън трябва да ви подготви за лошия период, който предстои.

Молец - символика

Цветът на молеца също е от значение в сънищата. Ако сте сънували бял молец, това не е добър знак. Белият молец символизира здравословни проблеми или дори смърт, които могат да сполетят някой в близкото бъдеще. Ако сънувате черен молец, това пък символизира отдих и щастие. Кафявият молец символизира любов, а синият - приятелство.

Няма съмнение, че молците са много мощни духовни животни, така че трябва да вземете предвид всичките им характеристики, за да разберете тяхната символика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest