sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Защо е важно да живеем в настоящето

Защо е важно да живеем в настоящето

Мариана В.Мариана В.
Джедай
451340
Защо е важно да живеем в настоящето
Луксозна кутия за бижута и часовници-19%
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
44.00 лв.
Виж ››

Утре не съществува, утре е химера, утре никога не идва, а вчера - вчера винаги ще бъде в миналото и няма да може да промените нищо, затова вие имате само един правилен избор - да изберете да живеете днес.

Щастливият човек живее в настоящето. Той не се вайка за грешките, допуснати в миналото, защото знае, че не може да промени стореното. Но може да си вземе поука и да не ги повтори отново.

Щастливият човек не живее в бъдещето. Той с нетърпение очаква всеки нов ден, прави планове за него, но ни живее в новия ден, който още не е дошъл, той живее в настоящето и се радва на това, което има.

Отвсякъде ви заливат актуални съвети, как трябва да живеете в настоящето, но това е решение, до което всеки от нас трябва да стигне самостоятелно. Не може да накарате насила човек да погребе миналото или да се откаже от бляновете за бъдещето, въпреки че те му пречат да се фокусира върху важните точно в този момент неща.

Защо е важно да живеем в настоящето

Важно е да живеем в настоящето и да се наслаждаваме на всеки един момент, защото само така можем да сме наистина в крак със събитията и няма да пропуснем важните моменти, които се случват тук и сега.

Хората, които живеят в настоящето, са най-щастливи. Те са освободени от носталгията по миналото, не носят съжалението и тежестта на старите грешки, запазили са само поуката от тях.

Когато се опитате да се съсредоточите изцяло върху настоящия момент, ще имате възможността да спрете да се притеснявате за бъдещето, защото то не зависи от вас. Тук и сега е разковничето на това да сме щастливи утре, освободени от страхове и прекалени амбиции.

Един мъдър човек е казал, че само настоящето може да донесе удовлетворение. Миналото може да донесе само съжаление, а бъдещето - безпокойство.

Защо е важно да живеем в настоящето

А какви може да са причините или ползите да се притеснявате за бъдещ проблем, който на практика в настоящето не съществува?

Хората, които живеят в бъдещето, на практика живеят в един илюзорен свят, който към този момент не съществува. Затова, ако изберете да живеете сега, да промените нещо сега - ще имате шанса да получите бъдещето и да сбъднете мечта.

Разбира се, най-лесно е да се дават такива съвети, но е далеч по-трудно те да бъдат изпълнени.

Здравото стъпване на земята и пренасянето в настоящия момент може да бъде дълъг и продължителен процес, който обаче започва с малки стъпки.

Най-важното е да спрем сами да поставяме условия за щастието си - стига сте чакали понеделник, за да започнете диета, петък - за да излезете да се повеселите, подходящия момент, за да кажете на някого, че го обичате, или да дойде утре - за да дойде с него и щастието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest