Проклятието на фараоните

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Фараон

Изключително загадъчна история се случила в Гиза, недалеч от Кайро. Няколко италиански археолози открили погребение на египетски фараон и жена му.

След като прочели надписите на гробницата, те разбрали, че великата богиня Изида ще накаже три пъти този, който оскверни гроба.

Учените се посмели на тази заплаха и претърсили всяко кътче на пирамидата, като взели със себе си всички неща на фараона, а също така и мумиите на царското семейство. Възмездието не закъсняло.

Преди да се върне в Италия, ръководителята на експедицията внезапно починал от инфаркт. Два дни по-късно помощникът му умрял от ухапване на змия. Влакът, в който останалите от експедицията превозвали плячката, дерайлирал.

Никой от експедицията не оцелял, а съкровищата на фараона и двете мумии изчезнали безследно. И друг път се е случвало мумии да убиват хора. През 1916 г. английският археолог Хауърд Картър заминал за Египет.

Цели шест години той търсел гробницата на Тутанкамон и я намерил през 1922 г. В непокътнатата гробница, в ксоято били открити несметни съкровища, сред които златен трон и статуи, били намерени и три скелета на иманяри.

Тутанкамон

Постепенно радостта на откривателя се сменила с чувство на страх. Още повече, че точно преди да се отворят вратите на гробницата, лорд Карнарвън, който финансирал експедицията, получил писмо от ясновидеца граф Хеймън.

Той го предупреждавал за смъртна опасност, ако отвори вратите на гробницата. Лордът се обърнал за съвет към врачка и тя видяла, че той внезапно ще умре. Въпреки това обаче лордът решил да рискува.

Лордът, заедно с брат си Хърбърт и младия учен Мейс отворили гробницата. След половин месец лордът починал, след като го ухапал комар и той получил инфекция. След това загинали и останалите участници в експедицията.

Сред тях бил и Хърбърт, който изпаднал в депресия и се обесил. Същото направил и Мейс. Съпругата на лорда си отишла от този свят като мъжа си, от ухапване на комар. От всички участници в експедицията оцелял само Хауърд Картър.

Богаташът Стокуъл, който купил саркофага на Тутанкамон, изгорял в колата си. Корабът, на който пътували останките на фараона, едва не потънал след сблъсък с друг кораб. Секретарката на Стокуъл, която наглеждала саркофага, паднала от кораба и се удавила.

Профеор Гюнтер Майнц, който купил статуята на бог Озирис от гробницата, починал от инфаркт. Лорд Уестбърн, чийто син участвал в експедицията на Картър, се хвърлил от седмия етаж.

Рентгенологът Арчибал Райд, който искал да направи рентгенова снимка на мумията на фараона, умрял, защото паднал от колело върху метално колче и си счупил врата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
ko ko
ko ko
06.02.2014 21:54
съвпадение ?!!?!?!?! хора това не е единственната подобна история ! не вярвам във такива неща ,но си доста плашещо :)
0
0
аз
аз
14.05.2013 11:24
чисто съвпадение ...всеки рано или късно умира от някакъв етап от живота си,а да не забравяме ,че пенецилина е открит в края на 20те години на миналия век и дори леки инфекции са били смъртоносни,а що се отнася до самоубийствата ,вероятно психиката не им е издържала.Имала съм късмета да посетя музея в Кайро и да видя голяма част от съкровищата и смятам че тези хора са герои,защото благодарение на тях ние имаме честа да се наслаждаваме на всички тези красиви експонати.
3
0
кри кри
кри кри
30.06.2011 14:22
Прости ни Рамзес, моля. Те като не вярват тези жабари, ние БГ да повярваме.
2
0
Мария
Мария
23.03.2011 23:21
Ами да, със сигурност има проклятие, но някои хора не вярват на това и така рискуват живота си. Тези хора искат само пари и не само те умират, но и техните близки и роднини. Но от друга страна това не е Мумията, а реалният живот.
3
0
Сия
Сия
18.03.2011 13:06
Вярно е. Има проклятие и то достига до тези, които оскверняват съня на фараона.
2
0
Iotova
Iotova
09.03.2011 00:12
Съдба, така е било писано да стане.
0
2
stefanstoikov
stefanstoikov
09.02.2011 00:29
Абе минало, трябва да гледаме настоящето и да градим бъдещето.
1
1
ивито
ивито
02.02.2011 21:02
Голямо умиране ще да е било.
1
1