sanovnik.bg»Статии»Сънища»Факти за сънищата»Можете ли да умрете в съня си?

Можете ли да умрете в съня си?

умиране в съня

Сънищата за смъртта са едни от най-разпространените. Всеки рано или късно се сблъсква с тях. Със сигурност и самите вие някога сте сънували смъртта на ваш близък или вашата собствена.

Изживяването е неприятно, често – дори плашещо. Тези сънища са дори страшни – защото всеки на някакъв етап в живота си се е сблъсквал с твърдението, че ако човек почине насън, няма да се събуди и наяве.

Не може самите вие да не сте се запитвали дали наистина е възможно да умреш в съня си. Новините са добри: сънищата за собствената ви смърт не означават, че ще си отидете скоро. Обикновено подобни изживявания са символ, че предстои нова фаза в живота ви – връзка или работа, например. Освен това подобни сънища са начин подсъзнанието ви да избяга от трудна ситуация, в която в момента се намирате.

Такива изживявания в подсъзнателния свят могат да показват и страх от смъртта. Ако тя често предизвиква тревожни мисли през ежедневието ви, нормално е те да се отразят и в моментите за почивка.

Защо обаче не можете да си отидете наяве, ако сънувате такъв сън? Както казахме, сънищата не са буквални. Те са символи. Макар и повечето хора да споделят, че се събуждат точно преди момента на смъртта, някои казват, че сънуват и самата смърт. Това не означава, че и физическото ви тяло е мъртво – това означава, че ролята, която имате в този сън, е приключила.

спане

Обикновено след подобни сънища хората се събуждат. Причината е проста – мозъкът просто не знае как да функционира след смъртта. В някои случаи обаче хората казват, че са се сънували дори като призрак. Колкото и страшни да са подобни изживявания, те обикновено индикират положителни промени, които ви очакват занапред.

Помислете и логично: няма как наистина да си отидете в съня си, защото всъщност вашата роля е постоянна – вие сте наблюдател. Така - единственият начин да умрете насън: ако нещо ви убие наяве.

В останалите случаи тези сънища, макар и плашещи, са индикация на много неща - на разклатена емоционалност, на тревожност в ежедневието ви, на силен стрес, на предстояща промяна. Обикновено особено активно такива сънища сънуват младите хора, които преминават в нова фаза в живота си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest