sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Астрално»Сомати - тайната на тибетските монаси

Сомати - тайната на тибетските монаси

дълбока медитация
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Когато става въпрос за свещени места по света, веднага се сещаме за Тибет. Самото енергийно поле на това място се различава от енергията на останалата земна територия. Екип на университета Бъркли пък е установил, че жителите на мистичната планина имат съвсем различно ДНК от останалите хора по света. Затова и всички легенди за тибетските монаси звучат правдоподобно, колкото и изумителни факти да представят. Една от невероятно звучащите легенди е за сомати. Какво се крие зад този термин?

Сомати е състояние на дълбок транс, в което умеят да изпадат само достигналите най-високо духовно ниво лами. Изпадането в сомати представлява нещо като преминаване в състояние на летаргия, при което жизнените функции на практика изчезват, сърдечна и мозъчна дейност не се наблюдава, но човекът все пак е жив.

Настъпва самоконсервиране на тялото, при което човекът е в състояние на дълбок сън. Тялото съществува без храна и вода, като черпи само от енергията на святото място. Медитира се на енергийно ниво, което не ни е познато, а изпадналите в сомати са пазени от енергийни полета, недопускащи достъп на външни хора. Така сомати се превръща в състояние на почти вечна анабиоза - пълно, но обратимо прекратяване на жизнените функции на организма.

Какво представлява механизмът на състоянието сомати?

сомати

Все още проучванията не са достатъчно надеждни, но все пак изводите на изследващите състоянието са, че става въпрос на превръщане на водата в човешкото тяло в друго, непознато агрегатно състояние. Трансформираното ново състояние на водата я пречиства от всички дефектни клетки, които са причина за нездравословните процеси и стареенето. Това позволява консервирането на тялото и отменя тленността.

Достигане до състояние на сомати е дълъг процес, който се води както на физическо, така и на ментално ниво.

Най-напред тялото се очиства чрез специални диети, които се провеждат в продължение на години. Преди същинското изпадане в сомати, ламите-йоги се качват във високите части на планината Хималаи и пият вода от известни само на тях тайнствени извори.

Изпадането в дълбока медитация позволява манипулиране на собственото биополе, което превръща водата в тялото в ново, непознато агрегатно състояние. Консервацията позволява тялото да остане нетленно за неограничен период от време.

Легендата гласи, че в Тибет под формата на сомати се пазят образци от всички раси и цивилизации населявали Земята и те представляват генофонда, който е в състояние да опази човешкия вид, независимо от катаклизмите.

Докато тялото е в сомати, духът се движи свободно, но връзката на тяло и дух не се нарушава и това позволява връщането към живот в избран момент.

Днес тялото на лама Итигелов, официално мъртъв от около 100 години, стои непокътнато в будистки манастир в Русия като доказателство, че чудесата са възможни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest