sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Гробът, който наистина лекува

Гробът, който наистина лекува

ХрисиХриси
Новак
11451
Гробът, който наистина лекува
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-14%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
19.00 лв.
Виж ››

Ако изключим традиционните методи на лечение – с най-различни таблетки, прахчета и други лекарства, предписани от лекар, има хора, които прибягват и към по-стари начини за отърваване от здравословния проблем, който имат.

Става дума за бабините билки, растения, отвари, за онези вярвания, при които се смята, че предмети имат лечебна сила.

В следващите редове не става дума за предмет, а за гроб, който според мнозина има чудодейна сила, която лекува и най-тежките заболявания.

Той се намира в Графство Фърмана, Ирландия и е гробът на свещеник Джеймс МакГир, проповядвал през 1803 година. Преподобният бил добър и справедлив човек. Имал уважението и възхищението на хората. В сетния си час казал, че земята около гроба му, а и самият гроб, има силите да лекува и най-опасните вируси, бактерии, инфекции и болести. В това повярвали и местните хора, чиято последна надежда често е именно гробът.

Легендата за лековития гроб обаче се разпространява преди това. Цялото графство се намира върху древна и археологически значима местност. В миналото хората, които живеели в околията посещавали гроба, когато те или техен близък се разболявал. Взимали пръст, сипвали я в плик, плат или нещо друго и я отнасяли у дома. Слагали я под леглото или възглавницата на болния, изричали молитва и на сутринта я връщали обратно при гроба.

Има сведения, според които гробът излекувал стотици хора.

Лечебния гроб в Ирландия

Разбира се, специалистите не оставили нещата така и решили да проучат гроба и в действителност да открият, че не става дума за магия, а всичко си има просто обяснения.

Известен доктор взел проба от почвата. След като я подложил на изследване, той открил, че пръстта съдържа непозната до тогава бактерия – стрептомицин. Тя съдържала нов тип антитела, които има свойството да се борят с вирусите в организма. Те се противопоставяли на инфекциите, които нанасят щети върху имунната система.

Целите на доктора, а и на медицината като цяло, са тази бактерия да се извлече, за да може да бъде включена в разработването на различни лекарства. Трябва да се създадат антибиотици, които да подпомагат лечението на хората, но докато това стане, лечебната бактерия си остава единствено в почвата около гроба на прочутия свещеник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest