sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Откажете се от тези навици и щастието ще дойде

Откажете се от тези навици и щастието ще дойде

щастлива жена
3D куб Ubik за деца и възрастни-18%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Казват, че човек има контрол над 70 процента от събитията в живота си. Останалите 30 процента не подлежат на нашите действия и няма как да бъдат предвидени. Въпреки това ние сме тези, които определяме как да реагираме в подобни кризисни ситуации. И именно поведението ни може да ни избави от негативни последици, както и да обърне събитията в наша полза.

Ето защо е важно да умеем да контролираме привичките и реакциите си. Жонглирайки по-добре с мислите и емоциите си, си осигуряваме по-щастлив и качествен живот. В следващите редове ще споделим с вас кои са навиците, от които да се откажете, за да дойде щастието и при вас.

Не спорете

Воденето на спорове е загуба на време и нерви. Дори и да се опитате да докажете мнението си, нищо няма да спечелите от това. Просто приемете, че винаги могат да съществуват повече гледни точки по един въпрос и се опитайте да се поставяте на мястото на другите.

Не налагайте желанията си

За да живеете в хармония с околните, трябва да правите компромиси непрекъснато. Нужно е и да проявите разбиране към чуждите възгледи. Хората са различни и имат разнообразни интереси и мнения. Научете се да зачитате чуждото право на глас и се съобразявайте с изборите, които вашите близки правят.

Освободете се от лошите спомени

щастие

Негативните спомени от миналото са като тежки окови, които ви пречат да вървите напред. Спрете да мислите за неприятностите отпреди и живейте в настоящето.

Не разчитайте твърде много на бъдещето

Всички ние живеем с идеята за утрешния ден и така непрекъснато отлагаме важни решения и промени за далечното бъдеще. Но понякога то така и не идва. Затова не разчитайте на бъдещето. Мислете, че днешният ден е единственото сигурно, с което разполагате. Живейте и действайте днес – утре може да е късно!

Не се обиждайте

Ако някой ви предложи ненужна вещ, ще я вземете ли? Едва ли! Същото е с обидите. Ако някой изрече клевета или обида по ваш адрес, игнорирайте я – тя не ви трябва. Всеки може да говори каквото си иска, вие сами решавате дали да вземете под внимание чутото. Но помнете, че няма полза да помните обидите.

Не се ядосвайте

Да се ядосваш, означава да наказваш себе си за грешките на другите. Няма как да промените станалото, затова вземете си поука и преминете напред с новите житейски уроци.

Не потъвайте в мъката си

Всеки от нас има своите тежки и драматични моменти. Животът ни е изпълнен със загуби и поврати. Но когато човек се намира в Ада, няма право да спира и да си почива. Това е моментът, в който трябва много бързо да се съвземе и да продължи напред.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest