Магическите свойства на метлата

Магическите свойства на метлата

В сферата на магическото метлата най-често се свързва с вещиците. Според легендите, те използвали именно метлите като средство за летене. Този предмет наистина притежава мощни магически свойства. Метлата е символ на домашния уют и семейното щастие и играе

1

Суеверия

Суеверия - Новите теми и статии. Мистика, загадки и всичко на тема Суеверия. Любопитни статии за Суеверия от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Суеверия.
Суеверия - Проклятието да си вдовица в Индия

Проклятието да си вдовица в Индия

11.06.2016011978

В Индия съществува старо суеверие, според което, когато една жена овдовее, тя трябва да се хвърли в огъня, където по обичай изгарят тялото на мъртвия ѝ съпруг. Остане ли жива не я чака лека съдба.

Суеверия - Топ 13 суеверия, навлезли в ежедневието ни

Топ 13 суеверия, навлезли в ежедневието ни

31.05.201601779

Суеверията дотолкова са навлезли в бита и културата ни, че дори не ги забелязваме. Дори не осъзнаваме, че някои от общоприетите правила на поведение, на които сме учени от деца, всъщност се градят именно на базата на тях.

Суеверия - Вярата във вещици спира прогреса

Вярата във вещици спира прогреса

13.05.20160574

Вярата във вещици крайно забавя човешкото развитие. Залисани в захласване по свръхестественото, хората подкопават доверието между себе си и в крайна сметка обществото спира прогреса си.

Суеверия - Какво не трябва да правим във високосна година според поверията

Какво не трябва да правим във високосна година според поверията

12.01.2016023507

2016 година е високосна – събитие, които се случва веднъж на всеки 4 година. Заради редкия шанс месец февруари да събере 29 дни народът е създал поверия, които забраняват определени действия.

Суеверия - Поверия за определяне на бъдещия пол на детето

Поверия за определяне на бъдещия пол на детето

08.01.2016018927

Според народните поверия ако коремът на майката е заострен в предния край, тя ще роди момче. Ако външността на майката не се променя по време на бременността и тя става по-красива, бебето й ще бъде от мъжки пол.

Суеверия - Суеверията, в които вярват испанците

Суеверията, в които вярват испанците

17.12.20150709

Испанците са суеверни не по-малко от всяка друга нация на планетата. При тях обаче има малко по-различни поверия, които могат да ги изплашат, тъй като символизират нещастието.

Суеверия - Поверията от ежедневието, които вещаят нещо добро

Поверията от ежедневието, които вещаят нещо добро

08.11.2015013779

Много неща, които се случват в ежедневието, могат да служат като ориентир за това дали ще се случи нещо добро или не. Има народни поверия, според които ако дадено нещо се случи, ще последва нещо хубаво или точно обратното.

Суеверия - Суеверия с халки и пръстени

Суеверия с халки и пръстени

05.11.201505961

В древни времена египтяните са вярвали, че през безименния пръст преминава особена вена, която води право към сърцето. Оттук следва съвсем логично, че точно на този пръст трябва да се поставя брачната халка.

Суеверия - Най-популярните вярвания и суеверия за метеорите

Най-популярните вярвания и суеверия за метеорите

21.10.20150534

В древни времена на метеорите се гледа като предвестници на различни събития или като на послания, изпращани от по-висши същества. Едно от често срещаните схващания тогава е, че те са своеобразния съобщения, които боговете изпращат.

Суеверия - Чудатите суеверия на хора от цял свят

Чудатите суеверия на хора от цял свят

29.06.201502234

Суеверията имат древна история. Започва се от далечното минало, когато хората вярвали, че определени действия могат да им донесат добър или лош късмет.