Исус е бил разпнат с ръцете нагоре

Исус е бил разпнат с ръцете нагоре

1

Учени съобщиха пред изданието Ню сайънтист, че след изследване на Торинската плащеница са установили, че Христос е бил разпнат с ръцете нагоре, а не в страни.

1

Великден

Великден - Новите теми и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Великден. Любопитни статии за Великден от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Великден.
Великден - Празнуваме Великден!

Празнуваме Великден!

20.04.201436672

Нощта на Велика Събота срещу Великден е смятана за най-тихата нощ в годината. Тогава християни от цял свят обикалят около храмовете със запалени свещи, за да изминат символичен път до гроба на Исус.

Великден - Как празнуват Великден по света

Как празнуват Великден по света

19.04.201415440

Как празнуват Великден по света. Във Филипините млади мъже разиграват Христовото рязпятие. В Германия крият великденски зайчета в градините.

Великден - Загадките на Великденския остров

Загадките на Великденския остров

09.08.201103695

Гигантските статуи на Великденските острови най-вероятно са изсечени от хора, които са ги пренесли до мястото, където се намират сега. Местното население умряло от болести.

Великден - През Томина неделя не се работи

През Томина неделя не се работи

06.04.2010012525

Първата седмица след Великден, с която завършват Великденските празници, се нарича Томина неделя. Забранено е да се работи. Понеделникът слем Томина неделя е Софинден. Обичаи за Софинден.

Великден - Днес почитаме Велика събота

Днес почитаме Велика събота

03.04.201009220

Последният ден от Страстната седмица, предшестваща Великден, се нарича Велика събота. Това е денят, в който разпънатото тяло на Исус Христос било положено в гроба.