Откъде идват легендите за вампири

Откъде идват легендите за вампири

51

Италиански археолог твърди, че легендите за вампири най-вероятно се базират върху незнанието на хората за процеса на разложение на труповете.

1

Трупове

Трупове - Най-новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко на тема Трупове. Материали за Трупове от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Трупове.
Трупове - Опити с трупове създали романа за Франкенщайн

Опити с трупове създали романа за Франкенщайн

30.07.201002155

Опитите с трупове на алхимика Йохан Конрад, който обитавал замъка Франкенщайн, вдъхновили писателката Мери Шели да напише прочутия роман с едноименен герой.

Трупове - Как са се появили легендите за вампирите?

Как са се появили легендите за вампирите?

03.03.201004942

Как са се появили легендите за вампирите? Древното суеверие е тръгнало сред хората, след като те не са имали по-добра представа и обяснение за това как се разлагат труповете.

Трупове - Открито е гробище на вампири

Открито е гробище на вампири

08.12.2009037383

Край чешко градче е открито гробище на вампири. Намерени са труповете на 13 мъже, страдали от вампиризъм, с отрязани ръце и глави, в чиито гърди приживе е забит кол от трепетликово дърво.

Трупове - Виетнамец изрови жена си, за да спи с нея

Виетнамец изрови жена си, за да спи с нея

29.11.2009015047

Скандална случка: Скърбящ за съпругата си виетнамец изрови трупа на жена си от гроба й и го върна в дома им, за да спи до нея. Съпругът спал и до гроба на жена си в изкопан от него тунел.