Тайна камера се криела в египетската пирамида на Снофру

Тайна камера се криела в египетската пирамида на Снофру

При разкопки на френски археолози в египетската пирамида Снофру е намерена тайна камера. Тя е открита в една от кухините на пирамидата чрез използването на т. нар. мюонен скенер.

1

Пирамиди

Пирамиди - Актуални теми и статии. Мистерии, загадки и всичко касещо Пирамиди. Материали за Пирамиди от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Пирамиди.
Пирамиди - Невероятни палави факти от Древен Египет

Невероятни палави факти от Древен Египет

22.05.201602916

Древен Египет продължава да ни удивлява с невероятните си традиции и обичаи и до днес. Многовековната държава, разположена в Североизточна Африка по долното течение на река Нил, е имала едни от най-интересните секс обичаи.

Пирамиди - Стъклени пирамиди лежат на дъното на Бермудския триъгълник

Стъклени пирамиди лежат на дъното на Бермудския триъгълник

26.12.201506683

Бермудският триъгълник продължава за смайва учените и упорито за крие тайните си. Едно от последните смайващи открития на учените е, че на дъното на т. нар. Бермудски триъгълник се намират две гигантски подводни пирамиди.

Пирамиди - Древни пирамиди открити в Антарктика

Древни пирамиди открити в Антарктика

09.03.201504043

Три древни пирамиди са били намерени в Антарктика. Откритието е дело на екип от американски и европейски учени, които проучвали ландшафта на континента.

Пирамиди - Построяването на пирамидите е разгадано

Построяването на пирамидите е разгадано

27.09.2014026620

Гигантските каменни блокове не са носени на ръце от хиляди работници или от някаква магическа или извънземна сила, както предполагат някои.

Пирамиди - Изгубените китайски пирамиди

Изгубените китайски пирамиди

31.03.201409156

Дълбоко във вътрешността на Китай, в близост до древната столицата Ксиян се намират поредица от пирамидални могили почти неизвестни извън страната.

Пирамиди - Заснеха пирамиди, които изпращат лъчи към Космоса

Заснеха пирамиди, които изпращат лъчи към Космоса

02.02.201408617

Последните снимки на пирамиди в Египет, Китай и Мексико успяха да паникьосат научните среди. На изображенията се вижда как върховете на пирамидите изпращат лъчи към Космоса.

Пирамиди - Хеопсовата пирамида е гигантска електроцентрала

Хеопсовата пирамида е гигантска електроцентрала

30.05.2013028780

Хеопсовата пирамида е гигантска електроцентрала. Монолитното каменно здание не е нищо повече от прикритие, защитна стена, която да не допусне невежи и вандали до тайните на вътрешната пирамида.

Пирамиди - Пирамидите и тяхната лечебна сила

Пирамидите и тяхната лечебна сила

15.05.201306067

За уникалните лечебни свойства на пирамидите са знаели египетските жреци, които са карали фараоните да преспиват по няколко денонощия в стаята на Царете по време на болести или депресия.

Пирамиди - Откриха древна пирамида на дъното на библейско езеро

Откриха древна пирамида на дъното на библейско езеро

12.04.201309580

Тайнствена древна пирамида е открита на дъното на най-голямото сладководно езеро на територията на Израел. Галилейското езеро, известно още като галилейско море или Ям Кинерет, лежи на древен кръстопът.

Пирамиди - Откриха 35 пирамиди в Судан

Откриха 35 пирамиди в Судан

13.02.201303858

При разкопки, продължили повече от три години, международен екип от учени откри голям брой малки пирамиди, както и много на брой скални гробове в областта Седеинга (Sedeinga), днешен Судан.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни