Историческо разкритие! Разбраха кой е писал творбите на Шекспир

Историческо разкритие! Разбраха кой е писал творбите на Шекспир

Историческо разкритие направиха международен екип от академици, които вече имат отговор на въпроса кой е написал творбите на Уилям Шекспир.

1

Шекспир

Шекспир - Последните заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Шекспир. Материали за Шекспир от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Шекспир.
Шекспир - Сгрешените исторически факти!

Сгрешените исторически факти!

11.06.201601855

Свикнали сме да приемаме всяко историческо твърдение за факт. Оказва се, че едни от всеизвестните твърдения, са чиста проба лъжа. Ето кои са те, както и тяхното опровержение:

Шекспир - Шекспир е пушил марихуана?

Шекспир е пушил марихуана?

14.08.20150869

Учените са убедени, че великият драматург е написал някои от своите творби, когато е бил под въздействието на канабиса. Специалистите подчертават, че в Сонет 76 на драматурга е спомената т. нар. трева, както и стимулиращия й ефект.

Шекспир - Откриха единствения портрет на Шекспир

Откриха единствения портрет на Шекспир

22.05.201501057

Светът на-накрая разполага с автентичен портрет на един от най-великите бардове на литературата – Шекспир. Журналистът определи находката като литературното откритие на века.

Шекспир - Вдъхновяващи цитати от Уилям Шекспир

Вдъхновяващи цитати от Уилям Шекспир

24.04.201503709

Около историческата личност на Уилям Шекспир и до днес се вихрят спорове. Зад това име обаче са подписани едни от най-стойностните творби на всички времена, показващи своята непреходност и чрез отделни цитати.

Шекспир - Мистерията Уилям Шекспир

Мистерията Уилям Шекспир

14.05.2013010156

Един въпрос вече близо 400 години терзае учените. Кой е автор на безсмъртните произведения на Шекспир. Наистина ли един самообразовал се англичанин е написал всички тези безсмъртни сонети и пиеси.

Шекспир - Най-известните теории на конспирацията

Най-известните теории на конспирацията

09.11.201208015

Теориите на конспирацията са част от всяка епоха и съществуват за почти всяко явление, което засяга повече хора. Да разгледаме няколко от най-интересните и познати теории.

Шекспир - Изворът на сънищата

Изворът на сънищата

27.10.201203775

Къде се унасяме през една трета от нашия живот и защо отиваме там? Националистите откриха, за голямо свое разочарование, че не трябва непременно да спим, за да си отпочинем физически и умствено.