Какво означава, ако четеш насън

Какво означава, ако четеш насън

Според едно старо поверие, ако човек иска да разбере какво му предстои в бъдеще, трябва да сложи книга под главата си и да преспи с нея. В следващите редове ще разберете как да тълкувате сънищата, в които четете.

1

Четене

Четене - Новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко касещо Четене. Нашите статии за Четене от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Четене.
Четене - Доказано! Четенето на книги променя мозъка

Доказано! Четенето на книги променя мозъка

14.01.201466437

В експеримента участие са взели 21 студенти, на които е дадена книгата Помпей на Робърт Харис. Участниците в проучването чели книгата в продължение на 19 дни.

Четене - Любимата приказка показва характера ни

Любимата приказка показва характера ни

15.10.201366110

Приказките, които са ни били любими още от детска възраст, могат да бъдат много точен показател за характера ни.

Четене - Възможно ли е и как да повишим IQ-то си

Възможно ли е и как да повишим IQ-то си

07.05.201313951

Първо учените се разделят на две по този въпрос – според едни коефициентът не може да бъде завишен, според други през целия си живот човек се променя и съответно може да подобри и своето IQ и то чрез хранителен режим.

Четене - Аналитично и повърхностно четене

Аналитично и повърхностно четене

10.11.201145039

Съществуват два метода на четене - аналитичен и повърхностен. Книга, прочетена по аналитичния метод, се препрочита три пъти, преди човек окончателно да я разбере.

Четене - Какъв тип е интелектът ви?

Какъв тип е интелектът ви?

18.02.2011119912

Различните типове интелект могат да бъдат развити с медитация, йога, спорт, разходки в парка и решаване на логически задачи. Екзистенциалният интелект обхваща всички мозъчни функции.

Четене - Четенето намалява стреса и успокоява нервите

Четенето намалява стреса и успокоява нервите

15.01.201122679

Учени препоръчват четенето на книги като най-добрият начин за намаляване на стреса и успокояване на нервите. Четенето намалява напрежението в мускулите и сърцето.