На Никулден костите от шарана пазят от уроки

На Никулден костите от шарана пазят от уроки

1

На днешната дата 6 декември източноправославните християни честват Св. Николай Чудотворец, архиепископ Мирликийски. На Никулден се принася в жертва риба, най-често шаран. Народни вярвания за Никулден

1

Християни

Християни - Актуални текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Християни. Материали за Християни от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Християни.
Християни - Преображение Господне е, време за сгодявки

Преображение Господне е, време за сгодявки

06.08.201817566

На днешни ден православната църква чества Преображение Господне - един от дванадесетте е най-светли празници за християните. Днешният ден е препоръчителен за годежи.

Християни - Днес почитаме мъчениците от Амория

Днес почитаме мъчениците от Амория

06.03.20180757

На 6 март българската православна църква почита 42-мата християни, загинали мъченически в град Амория. На днешния ден имен ден празнуват всички с имената Красимир или Красимира.

Християни - Християните честват събор на Пресвета Богородица

Християните честват събор на Пресвета Богородица

26.12.20170699

Първият ден след настъпването на Коледа се отбелязва като събор на Пресвета Богородица. Днес се четат хвалебствени слова за жената, родила Божия син, спасител на човешките грехове.

Християни - Всяка жена с името Деница празнува имен ден днес!

Всяка жена с името Деница празнува имен ден днес!

12.04.201606161

В деня, когато християнската църва почита паметта на свети Василий Изповедник, всички жени с името Деница или Денница празнуват своя имен ден.

Християни - Защо интимността между двама души е табу в църковния канон?

Защо интимността между двама души е табу в църковния канон?

29.12.201503817

Истината е, че Исус Христос никога не е говорил срещу секса, но въпреки това църковният морал е проповядва строги правила относно интимността между двама души, посочва репортаж на BBC.

Християни - Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

29.07.201502209

Учени разшифроваха овъглен пергамент, открит през 1970 година. Древният ръкопис е бил намерен сред останките на синагога и е една от най-енигматичните части на Стария завет.

Християни - Милиони се молят днес, в световния ден на молитвата

Милиони се молят днес, в световния ден на молитвата

11.05.201501822

11 май в календара се отбелязва като ден на молитвата и поради тази причина милиони християни по света ще се обърнат с обща молитва към Бог за здраве, мир, любов, благоденствие и доброта.

Християни - Български владици анатемосаха червения конец за ръка

Български владици анатемосаха червения конец за ръка

29.10.201406428

Български владици се възпротивиха на традицията православни християни да си връзват червен конец на ръката против уроки. Митрополитите дори поискаха това да бъде осъдено от Светия синод като езически ритуал.