Как се е появила астрологията и трябва ли да ѝ вярваме

Как се е появила астрологията и трябва ли да ѝ вярваме

Отношението към астрологията винаги е било крайно и от появяването ѝ до днес хората или ѝ вярват безрезервно, или напълно я отричат. Причината за това крайно разбиране обаче се корени в в различния поглед към астрологията.

1

Хипократ

Хипократ - Актуални заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко за Хипократ. Нашите статии за Хипократ от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Хипократ.
Хипократ - Как да разпознаем четирите основни темперамента

Как да разпознаем четирите основни темперамента

02.08.201432839

Хипократ през V век преди Христа разделя човешкия характер на 4 основни темперамента, които можем да разпознаем и без сложни психологически тестове.

Хипократ - Меланхолик или холерик си?

Меланхолик или холерик си?

03.06.201305697

Комбинациите са разнообразни и разнородни - меланхолик с черти на флегматик, флегматик с прояви на холерик, холерик с качества на сангвиник и т. н. Има само една невъзможна комбинация, между двете противоположности меланхолик и холерик. Те са несъвместими

Хипократ - Хипократ лекувал хемороиди с нажежено желязо

Хипократ лекувал хемороиди с нажежено желязо

03.02.201304288

В своите медицински трактати, той е описал най-различни странни и не толкова странни методи на лечение. Той например е лекувал жълтеницата с помощта лимон. Киселият плод е помагал и при натравяне