Чудовището Тъли

Чудовището Тъли

Древното минало на Земята е една голяма загадка, която трудно ще разрешим докрай. Причината е, че непрекъснато изникват нови предизвикателства, нови сензационни открития и ни карат да се питаме какви странни създания са бродили по Земята в древността.

1

Фосили

Фосили - Най-новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Фосили. Нашите статии за Фосили от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Фосили.
Фосили - В Япония откриха нов вид динозавър

В Япония откриха нов вид динозавър

16.09.20190121

Нов вид динозавър е откритието на японски учени в Страната на изгряващото слънце. Нещо повече - става въпрос за най-големия скелет, откриван някога в страната

Фосили - Откриха най-голямото животно, бродело по Земята. Мозъкът му е като на коза!

Откриха най-голямото животно, бродело по Земята. Мозъкът му е като на коза!

16.08.201702171

В праисторията по Земята са бродели огромни и ужасяващи създания. В Патагония, Аржентина учени се натъкнаха на фосилите на шампиона сред динозаврите – животно, край което страховитият тиранозавър рекс изглеждал като нищо повече от грозновата кокошка.

Фосили - Откриха костите на последния динозавър, живял в Африка

Откриха костите на последния динозавър, живял в Африка

12.05.20170324

Един от последните динозаври, живели в Африка, преди изчезването на големите гущери преди 65 милиона години, бе открит във фосфатна мина, намираща се в Северно Мароко. Учените, направили откритието, смятат, че са ударили джакпота, защото фосилите са на др

Фосили - Откриха древни фосили, които ще пренапишат човешката история

Откриха древни фосили, които ще пренапишат човешката история

05.05.20170597

Останки от огромния прародител на съвременния слон, открити на строителен обект в Сан Диего, могат напълно да променят човешката история, съобщава британският таблоид Индипендънт.

Фосили - Чудовищни гущери владеели небесата на Румъния преди 70 милиона години

Чудовищни гущери владеели небесата на Румъния преди 70 милиона години

06.02.20170377

Наскоро палентолози откриха фосили на чудовищен летящ динозавър, който имал толкова голяма захапка, че вероятно е можел да поглъща плячката си цяла. Макар и официалното име, което съществото получи, да е Hatzegopteryx, то стана бързо известно като. . .

Фосили - Непозната форма на живот е обитавала Земята

Непозната форма на живот е обитавала Земята

29.01.20170835

В търсенето на нов живот учените никога не се ограничават само в това да търсят какво има на дадена планета в момента. Винаги се търси възможност по някое време в историята да е съществувала определена комплексна форма на живот.

Фосили - Защо хората нямат опашки?

Защо хората нямат опашки?

10.12.20160695

Защо хората нямат опашки? Нова светлина върху този въпрос и човешката еволюция като цяло дават откритите наскоро фосилизирани останки на риба, плавала преди 350 милиона години в праисторическите морета.

Фосили - Откриха най-стария фосил на Земята

Откриха най-стария фосил на Земята

12.09.20160634

Никой не знае кога точно се е зародил животът на Земята. Досега се смяташе, че това събитие се е случило преди около 2 милиарда години. Наскоро открити конични структури в парче скала в северните части на остров Гренландия показват, че. . .

Фосили - Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

Шестметрови чайки владеели небесата на Антарктида в миналото

27.05.20160514

Екип от аржентински учени откриха в началото на годината фосилизирани останки от гигантски праисторически птици, които имат най-големия размах на крилата, регистриран някога.

Фосили - Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

Еднорозите са съществували! Живяли са на Земята редом с нас

11.05.20160913

Изследване на фосилите Elasmotherium sibiricum доказа, че еднорозите не са митични същества, а реално са съществували преди 29 000 години. Те не обаче не са изглеждали толкова миловидно