Феномени
PhenomenaFenomeni
Феномени

Феномени

Феномени от цял свят и не само, за които науката няма обяснение. Разгледайте едни от най-известните феномени от цялата история на човечеството. Български феномени , много от които са отречени, но продължават да съществуват.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фата Моргана - що е тоФата Моргана - що е то
11 Септ.
Фата Моргана е уникален природен феномен в атмосферата, представляващ рядка и сложна форма на мираж. При Фата Моргана в тясна ивица над хоризонта се виждат различни изображения на обекти, лежащи далече зад
Хрономиражите – снимки на миналотоХрономиражите – снимки на миналото
18 Август
3
Според специалистите по паранормалин явления, когато хората виждат миражи и събития, които отразяват друго време – минало или бъдеще, става дума за хрономиражи.
Митът за Златното сечение е развенчанМитът за Златното сечение е развенчан
10 Май
Всъщност Златното сечение е едно невероятно число и няма нужда от фалшиви твърдения, за да бъде приемано като специално. То е свързано с реда на Фибоначи, който се открива в природата и наистина това
Вашето тяло има тези свръхестествени способностиВашето тяло има тези свръхестествени способности
25 Януари
Може да ви звучи невероятно, но тялото ви притежава няколко свръхестествени способности, чрез които може сам да предсказва бъдещето си.
Изключителни природни феномени и как са се получилиИзключителни природни феномени и как са се получили
07 Дек.
Един от вечните въпроси е как са се образували тези природни творения? Ето 8 от най-изключителните природни феномени и как са се получили?
Най-болезнените видове смъртНай-болезнените видове смърт
20 Септ.
Всеки има фобия от определен вид смърт. Най-жестоките и болезнени начини да загубите живота си са класирани от лекари, които твърдят, че няма по-неприятен финал от тях.
Топ 10 свръхестествени явленияТоп 10 свръхестествени явления
13 Септ.
5
Науката и технологиите се развиват все повече и с все по-бързи темпове и хората, като че ли вярват, че няма нищо, с което науката да не може да се справи и да не може да обясни.
Всичко за синестезиятаВсичко за синестезията
07 Септ.
Какво е синестезията? Синестетикът Набоков описва чувствата си от буквите на руската и френската азбука. Видове синестезия. Синестезията е специален начин на възприемане, когато някои състояния, явления, понятия и символи
Медиумът Кармин МирабелиМедиумът Кармин Мирабели
13 Юли
1
Кармин Мирабели е британски медиум. Изявява се като телепат и ясновидец, често е забелязван да се придвижва мигновенно чрез телепортация. Мирабели владее психокинеза.
Мистериозният Тунгуски феномен изумява учените до днесМистериозният Тунгуски феномен изумява учените до днес
06 Април
В 7. 15 часа сутринта на 30 юни 1908 година взрив, 1000 пъти по-силен от този на атомната бомба, паднала над Хирошима, избухва в отдалечената сибирска тундра. Мистерията на Тунгуския метеорит