Феномени

Феномени

Феномени от цял свят и не само, за които науката няма обяснение. Разгледайте едни от най-известните феномени от цялата история на човечеството. Български феномени, много от които са отречени, но продължават да съществуват.
Феноменът Синхронична случайностФеноменът Синхронична случайностПсихиатърът Карл Юнг (1875-1961) формулира концепцията за синхронизъм и създава понятието за това явление. Но през цялата история синхроничността естествено придружа живота на хората. Що е то синхронична случайност
Най-известните човешки феномениНай-известните човешки феномениВсе пак съществуват и хора с истински свръхвъзможности. Ето някои от тези способности и най-известните човешки феномени, за които все още няма категорично обяснение
Проклятие или знак от Бог – Марийка, детето на ЧернобилПроклятие или знак от Бог – Марийка, детето на ЧернобилМарийка е момичето от Чернобил – родено и израснало там. Майка ѝ казва, че Марийка е знак от Бог, че нещата в Чернобил ще се оправят и градът отново ще стане дом на хора, животни, растения. Знак, че в края на тунела има светлина
Мистерията Дежавю! Какви са причините за странния феномен?Мистерията Дежавю! Какви са причините за странния феномен?Обикновено дежавю се случва на млади хора, между 15 и 25 години, с напредване на възрастта тези прояви се разреждат и спират. Какво поражда дежавю? Теориите са най-различни, ще се проследим някои от тях.
Неизвестен за науката феномен е наблюдаван в АнтарктидаНеизвестен за науката феномен е наблюдаван в АнтарктидаНощни трусове в леда на Антарктида са регистрирали учени от Чикагския университет. Това съобщи Сайънс алърт. Към момента сеизмичният феномен е с неизвестен произход.
Воля за живот! Индонезийски младеж оцеля 49 дни в открито мореВоля за живот! Индонезийски младеж оцеля 49 дни в открито мореТози индонезийски тийнейджър успя да пребори гнева на океана и оцеля цели 49 дни на плаваща барака, преди да бъде спасен. Вижте невероятната история
Феноменът Сенчести хора или виденията, които смразяват кръвтаФеноменът Сенчести хора или виденията, които смразяват кръвтаЗа феноменът Сенчести хора се говори от векове. Това представляват тайнствени силуети, които се появяват изневиделица и предизвикват паника и ужас.
Защо на Луната се появява човешко лице? Вижте обяснениетоЗащо на Луната се появява човешко лице? Вижте обяснението
12 Септ.
Rosi Stoyanova
Много от нас, вглеждайки се в Луната, остават с впечатлението, че виждат образ на човешко лице. Оказва се, че това е илюзия, която се дължи на намагнетизиран прах, оставен от древна лава.
Звездата на Волда е сред най-големите норвежки загадкиЗвездата на Волда е сред най-големите норвежки загадкиСтранен отвор с неизвестен произход представлява една от най-големите загадки в Норвегия.
Тръпки ще ви побият от зловещата дарба на тази женаТръпки ще ви побият от зловещата дарба на тази женаАри открила способността си, когато била едва на дванадесет години. Един ден тя и близките ѝ били на гости на неин чичо.