Феномени

Феномени

Феномени от цял свят и не само, за които науката няма обяснение. Разгледайте едни от най-известните феномени от цялата история на човечеството. Български феномени, много от които са отречени, но продължават да съществуват.
Мистерията Дежавю! Какви са причините за странния феномен?Мистерията Дежавю! Какви са причините за странния феномен?Обикновено дежавю се случва на млади хора, между 15 и 25 години, с напредване на възрастта тези прояви се разреждат и спират. Какво поражда дежавю? Теориите са най-различни, ще се проследим някои от тях.
Неизвестен за науката феномен е наблюдаван в АнтарктидаНеизвестен за науката феномен е наблюдаван в АнтарктидаНощни трусове в леда на Антарктида са регистрирали учени от Чикагския университет. Това съобщи Сайънс алърт. Към момента сеизмичният феномен е с неизвестен произход.
Воля за живот! Индонезийски младеж оцеля 49 дни в открито мореВоля за живот! Индонезийски младеж оцеля 49 дни в открито мореТози индонезийски тийнейджър успя да пребори гнева на океана и оцеля цели 49 дни на плаваща барака, преди да бъде спасен. Вижте невероятната история
Мистериозният Тунгуски феномен изумява учените до днесМистериозният Тунгуски феномен изумява учените до днесВ 7. 15 часа сутринта на 30 юни 1908 година взрив, 1000 пъти по-силен от този на атомната бомба, паднала над Хирошима, избухва в отдалечената сибирска тундра, разбивайки спокойствието на дивата тогава местност и поваляйки 80 милиона дървета в района.
Феноменът Сенчести хора или виденията, които смразяват кръвтаФеноменът Сенчести хора или виденията, които смразяват кръвтаЗа феноменът Сенчести хора се говори от векове. Това представляват тайнствени силуети, които се появяват изневиделица и предизвикват паника и ужас.
Защо на Луната се появява човешко лице? Вижте обяснениетоЗащо на Луната се появява човешко лице? Вижте обяснениетоМного от нас, вглеждайки се в Луната, остават с впечатлението, че виждат образ на човешко лице. Оказва се, че това е илюзия, която се дължи на намагнетизиран прах, оставен от древна лава.
Звездата на Волда е сред най-големите норвежки загадкиЗвездата на Волда е сред най-големите норвежки загадкиСтранен отвор с неизвестен произход представлява една от най-големите загадки в Норвегия.
Тръпки ще ви побият от зловещата дарба на тази женаТръпки ще ви побият от зловещата дарба на тази женаАри открила способността си, когато била едва на дванадесет години. Един ден тя и близките ѝ били на гости на неин чичо.
Каква е истината за феномена на плачещите икониКаква е истината за феномена на плачещите икониПрез последните 100 години са отбелязани поне 50 случая на плачещи и статуи на светци по цял свят. Обикновено изображенията са на Дева Мария, която пуска сълзи от кръв, мазнина или вода.
Това 11-годишно момиченце е най-младият гений в АмерикаТова 11-годишно момиченце е най-младият гений в Америка
26 Ноем.
Антония Р.
Гитанджали Рао е само на 11 години, но вече притежава първата си научна награда за свое изобретение. Момичето е станало победител на тазгодишния конкурс за млади учени Discovery Education 3M Young Scientist Challenge.