Най-известните тракийски съкровища

Най-известните тракийски съкровища

Най-известните съкровища, откривани по нашите земи, които са част от културно-историческото ни наследство, представят България като място с богато и много древно историческо минало. Най-ценните тракийски съкровища

1

Тракийски съкровища

Тракийски съкровища - Актуални теми и материали. Мистика, загадки и всичко за Тракийски съкровища. Любопитни статии за Тракийски съкровища от вековете до наше време. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Тракийски съкровища.
Тракийски съкровища - С Панагюрското съкровище траките извършвали религиозни тайнства

С Панагюрското съкровище траките извършвали религиозни тайнства

18.12.201401808

Панагюрското златно съкровище, което е едно от най-емблелатичните открития в страната ни, е служило на древните траки за религиозни тайнства и ритуали, а в някои случаи и за пиршества.

Тракийски съкровища - Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

Рогозенското съкровище е събирано от поколения траки

14.12.201402097

Рогозенското съкровище е намерено във врачанското село Рогозен, намиращо се между реките Огоста и Искър. Тракийското богатство е било заровено в имот, който дълги години се ползвал като зеленчукова градина.

Тракийски съкровища - Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

Вълчитрънското съкровище – портал към ритуалите на траките

12.12.201403671

Вълчитрънското съкровище е намерено в плевенското село Вълчитрън, докато стопани са разкопавали лозето си. Златното имане свидетелства за необикновените ритуали на траките.

Тракийски съкровища - Български Съкровища: Съкровището от Летница

Български Съкровища: Съкровището от Летница

17.05.201408753

Летнишкото съкровище е едно от най-значителните примери на тракийското изкуство и има голямо принос в изучаването на историята на древните траки.

Тракийски съкровища - Мистериозен тунел пресича България

Мистериозен тунел пресича България

30.10.2013077763

Доцент Ангел Калинов, който от години оглавява катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив, твърди че таен подземен тунел прекосява цяла България.

Тракийски съкровища - Златното съкровище от Свещари

Златното съкровище от Свещари

14.11.201204005

Свещарското съкровище ще бъде изложено в Националния археологически музей от 14 ноември 2012 г. Няколко дни преди това златното тракийско съкровище беше показано на пресконференция.