Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

Най-големите суеверия за Великден, които ще ви донесат късмет през годината

Но в годините, когато хората не може да си устройва толкова пищни трапези, на християнския празник се гледало предимно откъм духовната му страна, а това довело и до някои суеверия.

1

Страстната седмица

Страстната седмица - Актуални заглавия и материали. Мистерии, загадки и всичко относно Страстната седмица. Материали за Страстната седмица от Средновековието до наше време. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Страстната седмица.
Страстната седмица - Какви са обичаите на Разпети петък

Какви са обичаите на Разпети петък

26.04.2019114673

Петият ден от Страстната седмица е известен като Разпети петък, защото тогава Исус Христос е разпнат на кръста. Постът на този ден е особено строг, като църквата забранява да се яде и дори да се пие вода.

Страстната седмица - Историята и поверията за Велика Сряда

Историята и поверията за Велика Сряда

24.04.201903523

В текстовете от Библията се казва, че в деня на Велика сряда Юда е уговорил предателството на Исус срещу 30 сребърника. Пред нощта на този ден се е състояла тайната вечеря.

Страстната седмица - Предания и легенди за Цветница

Предания и легенди за Цветница

21.04.2019017128

Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се сплита венец, който се слага в къщата.

Страстната седмица - Великденски поверия

Великденски поверия

16.04.2017020760

Смята се, че дете, родено на Великден, ще е късметлия във всяко начинание. Поръсете с вода помещенията в дома ви в нощта срещу Великден - това ще ги пречисти от зли енергии.