Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

Древният град Шингети е заобиколен от пясъците на Сахара и въпреки че се е появил преди близо XII век, все още пази своя специфичен облик и е населяван от няколко хиляди души.

1

Сахара

Сахара - Актуални текстове и публикации. Мистерии, загадки и всичко свързано с Сахара. Нашите статии за Сахара от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Сахара.
Сахара - Феномен: Сняг покри Сахара

Феномен: Сняг покри Сахара

20.12.201602694

За първи път от 37 години пясъчните дюни на Сахара бяха покрити със снежна покривка. Снегът се е задържал през целия ден, а за последно подобна гледка е можело да се види на 18 февруари 1979 година.

Сахара - Окото на Сахара – отговорът на загадката!

Окото на Сахара – отговорът на загадката!

16.07.201601615

Окото на Сахара е едно от чудесата на света, продължаващо да предизвиква въпроси. То остана скрито от човешките очи хиляди години, но откакто се появи, учените не спират да мислят за него и ден.

Сахара - Тайната на митичната Атлантида се крие в пустинята Сахара

Тайната на митичната Атлантида се крие в пустинята Сахара

21.03.201602063

Необикновено скално образувание, заснето от НАСА, в пустинята Сахара може да е мястото, където е потънала митичната Атлантида. От Космоса структурата се вижда като кръгла конструкция.

Сахара - Голяма река е текла през Сахара в древността

Голяма река е текла през Сахара в древността

18.11.20150753

В Древността през пустинята Сахара е имало разклонена речна система и огромната пустош в Африка преди хиляди години не е била толкова безлюдна, каквато я познаваме днес.

Сахара - Сахара е по-древна, отколкото се предполагаше

Сахара е по-древна, отколкото се предполагаше

23.09.201401382

Според международен екип от учени най-голямата пустиня на Земята – Сахара, е много по-древна, отколкото геолозите предполагат. Специалистите смятат, че реалната възраст на пустинята е 7 милиона години.

Сахара - 8-тонен крокодил замезвал с динозаври

8-тонен крокодил замезвал с динозаври

20.11.200906357

Грамадни крокодили са били смъртната заплаха за древните динозаври. Останки на прародителите на съвременните крокодили бяха открити в Сахара. Зверовете са тежали по 8 тона.