Историческо! Изстреляха първия български сателит в Космоса

Историческо! Изстреляха първия български сателит в Космоса

В космоса вече лети първият български спътник. Така страната ни се нарежда сред малкото европейски страни, разполагащ с геостационарен телекомуникационен сателит.

1

Сателити

Сателити - Най-новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Сателити. Любопитни статии за Сателити от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Сателити.
Сателити - Биоексперименти или космически шпионаж цели Проектът X-37B

Биоексперименти или космически шпионаж цели Проектът X-37B

28.11.201401133

На 17 октомври на военното летище Ванденберг в Калифорния се приземи американският космически самолет след почти две години в орбита около Земята. С това се завършва третият полет на проекта X-37B. Целите на експеримента обаче си остават забулени в мистер

Сателити - Самолети изчезнаха мистериозно от радарите в Европа

Самолети изчезнаха мистериозно от радарите в Европа

15.06.201402396

13 самолета са изчезнали при мистериозни обстоятелства от радарите за 25 минути. Самолетите са летели в небето над Европа и за щастие тяхното загадъчно изчезване не е довело до катастрофи.

Сателити - Европейски сателит търси тъмна материя в Космоса

Европейски сателит търси тъмна материя в Космоса

20.12.20130776

Европа изстреля сателита Gaia, който има за задача да начертае точна карта на позицията и разстоянията между звездите, които са повече от един милиард, и така да създаде първата реалистична картина на нашата Галактика.

Сателити - През 2018 тръгва първият чистач на космически отпадъци

През 2018 тръгва първият чистач на космически отпадъци

16.10.20130840

Чрез новата швейцарска система на швейцарската компания Swiss Space Systems /S3/ през 2018 година най-вероятно ще бъде възможно да бъде пуснат първият чистач на космически отпадъци.