Животът на самураите

Животът на самураите

Една необикновена традиция се зародила в средновековна Япония и станала явление, което властвало в продължение на 700 години. Това са воините, защитници на Япония и нейния начин на живот, наречени самураи.

1

Самураи

Самураи - Новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко относно Самураи. Нашите статии за Самураи от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Самураи.
Самураи - Тези редки снимки показват как са изглеждали последните самураи

Тези редки снимки показват как са изглеждали последните самураи

22.02.201802041

Самураите са японски воини, за които съществуват както исторически доказателства, така и различни легенди. В нашата галерия може да видите как са изглеждали последните защитници на императора.

Самураи - Факти за самураите, които не можете да видите във филмите

Факти за самураите, които не можете да видите във филмите

23.10.201703492

Японските самураи имат почти митична репутация. Идеята, че тези страховити воини били посветили живота си изцяло на един благороден код, основаващ се на честта, е невероятно романтична, но до голяма степен невярна.

Самураи - Последните китайски оръженосци

Последните китайски оръженосци

14.07.201301147

Гуейджоу е една от най-бедните провинции на Китай. Туризмът тук е единственото решение за осигуряване на икономически стимул за селските общности с цел да се запазят изначалните им традиции.

Самураи - Самурайските котки са проводници на късмета

Самурайските котки са проводници на късмета

26.09.201105637

В Япония бобтейлът е почитано животно и се смята, че на добрите хора той носи щастие. Легенди за самурайските котки. Самураите смятали породата котки за свое тайно оръжие в битките.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни