Така ще дойде краят на света според ръкописите от Кумран

Така ще дойде краят на света според ръкописите от Кумран

Ръкописите на есеите от Кумран, наричани още Ръкописът на войните, се смятат за най-голямата находка на XX век. Те разкриват прогнозите за края на света на една от най-религиозните общности през I век.

1

Ръкописи

Ръкописи - Актуални заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Ръкописи. Нашите статии за Ръкописи от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Ръкописи.
Ръкописи - Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

22.06.201701740

Древният град Шингети е заобиколен от пясъците на Сахара и въпреки че се е появил преди близо XII век, все още пази своя специфичен облик и е населяван от няколко хиляди души.

Ръкописи - Ръкописът на Войнич – историческа мистерия на 102 години

Ръкописът на Войнич – историческа мистерия на 102 години

17.11.201603785

Ръкописът на Войнич се появява през 1912 година и носи името на неговия откривател - полско-американския книжен антиквар Михаил-Уилфрид Войнич. Пергаментът показва невиждани от никой растителни видове.

Ръкописи - Вече всеки може да опита да разчете Ръкописа на Войнич

Вече всеки може да опита да разчете Ръкописа на Войнич

08.09.201601012

Една от най-големите съвременни мистерии ще бъде предоставена на широката публика и всеки любител на загадките ще има шанса да се пробва да разчете Ръкописа на Войнич.

Ръкописи - Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

Разшифроваха неизвестен доскоро ръкопис от Стария завет

29.07.201502197

Учени разшифроваха овъглен пергамент, открит през 1970 година. Древният ръкопис е бил намерен сред останките на синагога и е една от най-енигматичните части на Стария завет.

Ръкописи - Маска на мумия крие евангелски ръкопис

Маска на мумия крие евангелски ръкопис

20.02.201501949

Едно от най-древните християнски евангелия – това на Марк, беше открито в началото на тази година. Сайтът Livescience съобщи, че древният ръкопис, написан на папирус, е бил открит в маска на египетска мумия.

Ръкописи - Легендата за св. Катерина от Болоня

Легендата за св. Катерина от Болоня

16.09.201202623

Св. Катерина от Болоня е имала интересен живот. Оставените от нея ръкописи напоследък се преоткриват от историците. Св. Катерина от Болоня е изявявала е качества на добър художник и писател.

Ръкописи - Разкриха тайната за раждането на Исус

Разкриха тайната за раждането на Исус

31.12.2011068676

Във Ватикана е намерен древен ръкопис, който хвърля светлина върху раждането на Христос. Текстът е озаглавен Откровението на влъхвите и е написан на мъртвия сирийски език.