Тамплиерите от Средновековието до днес

Тамплиерите от Средновековието до днес

Макар рицарството да е било по-популярно в миналото, историите за него вълнуват хората и до днес. Орденът на тамплиерите е част от великата история на света. Вижте ролята на тамплиерите от Средновековието до днес

1

Рицари

Рицари - Актуални теми и статии. Мистерии, загадки и всичко за Рицари. Любопитни статии за Рицари от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Рицари.
Рицари - Животът на рицарите

Животът на рицарите

26.01.20190284

Рицарите са съсловие от професионални войници в ранна средновековна Европа. По-късно, отново през Средните векове, рицар е вече благородническа титла. Днес под това название разбираме и всеки тежковъоръжен конник.

Рицари - Легендарните сини рицари наистина са съществували

Легендарните сини рицари наистина са съществували

09.06.201701084

Шотландските легенди от векове разказват за братството на сините рицари, които може да сломят цялата английска армия. И тъй като това изглеждало невъзможно, имайки предвид числеността на англичаните, тези легенди се смятали за измислици.

Рицари - Мистериите в ордена на тамплиерите

Мистериите в ордена на тамплиерите

23.09.201309795

Рицарите тамплиети са оставили стабилна следа в историята на човечеството и са пазели много тайни, който и до сега си остават неразгадани.

Рицари - Първият кръстоносен поход

Първият кръстоносен поход

19.11.201203023

Историята на първия кръстоносен поход започва след превземането на Йерусалим от селджуките. В Европа започват да пристигат съобщения за това, че мюсюлманите притесняват християните, има и оплаквания от евреи, които осквернявали светите места.

Рицари - Легенда за Ланселот и Гуинивиър

Легенда за Ланселот и Гуинивиър

28.10.201207959

Ланселот бил най-красивият от рицарите на крал Артур. Той бил влюбен в кралица Гуинивиър, съпруга на крал Артур.

Рицари - Рицар с тяло на ръгбист открит в кралски параклис

Рицар с тяло на ръгбист открит в кралски параклис

24.05.201005115

Рицар с телосложение на ръгбист бе открит при разкопки в кралския параклис на шотландския замък Стърлинг. Рицарят е бил убит с меч, но живял дълго време със стрела в гърдите.

Рицари - Изгубените тунели на кръстоносците открити в Малта

Изгубените тунели на кръстоносците открити в Малта

14.05.200906303

Векове наред се носят слухове, че Рицарите от Малта, участвали в кръстоносните походи, построили подземен град на Средиземноморския остров Малта.