С нов алгоритъм ще предвиждат природни бедствия

С нов алгоритъм ще предвиждат природни бедствия

В последните години катастрофалните природни явления като че зачестиха със страховито темпо. Ураганите Ирма, Хосе, Мария, опустошителните земетресения и наводненията по цялото Северно полукълбо са само част от бедите, сполетели човечеството.

1

Природни Бедствия

Природни Бедствия - Последните текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко на тема Природни Бедствия. Любопитни статии за Природни Бедствия от Средновековието до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Природни Бедствия.
Природни Бедствия - Ето какво да направим при бедствие или катаклизъм

Ето какво да направим при бедствие или катаклизъм

15.11.201601390

Всеки ден в различни части на света природата ни показва, че въпреки всичко не трябва да я подценяваме. Ето как да бъдете подготвени и за такъв сценарий.

Природни Бедствия - Мегаземетресение потапя западната част на Северна Америка

Мегаземетресение потапя западната част на Северна Америка

23.11.201502012

Учени предупреждават, че има голям риск Сиатъл, Портланд и Ванкувър да бъдат ударени от мегаземетресение, което ще потопи тези мегаполиси във водите на Тихия океан.

Природни Бедствия - Сардиния може да е част от изчезналата Атлантида

Сардиния може да е част от изчезналата Атлантида

20.08.201501409

Остров Сардиния е единствената оцеляла част от митичната Атлантида, която според легендите е потънала преди хилядолетия, твърди хипотезата на писателя и журналист Серджио Фрау.

Природни Бедствия - Разрушителната сила на земетресенията

Разрушителната сила на земетресенията

26.06.201405642

Земетресенията са сред най-опасните природни бедствия, които предизвикват други бедствия като цунами, свлачища, лавини. Аляска е най-голямата земетръсна зона, на всеки 14 години има силни земетресения

Природни Бедствия - Тайната на езерото със скелетите

Тайната на езерото със скелетите

11.04.201305568

Хората в Хималаите са ставали жертва не само на суровото време. Едно езеро, открито през 1942 година, внесе смут в световната научна общност. Мистерията на езерото със скелетите още не е намерила своето рационално обяснение.

Природни Бедствия - Оцелелите от трагедията във Фукушима виждат духове

Оцелелите от трагедията във Фукушима виждат духове

08.03.201307025

Близо две години след чудовищното земетресение с магнитуд 8. 9 по скалата на Рихтер и чудовищните вълни цунами при трагедията Фукушима, оцелелите японски граждани твърдят, че виждат духовете на загиналите

Природни Бедствия - Защо и как някои хора предусещат земетресения

Защо и как някои хора предусещат земетресения

30.01.201305489

Има хора в различните краища на света, които са известни с това, че могат да предусетят земетресенията дни преди те да се случат. Този феномен засега все още няма обяснение.

Природни Бедствия - Невероятната сила и мощ на торнадото

Невероятната сила и мощ на торнадото

04.01.201303770

Торнадото означава грамотевична буря и е мощна колона от въртящ се въздух, която с едната страна опира в облаците, а с другата в земната повърхост. Интересни факти за торнадотата.

Природни Бедствия - Отлага ли се краят на света

Отлага ли се краят на света

20.11.201208359

В последната година най - обсъжданата тема е краят на света, определен от календара на маите за 21. 12. 2012 г. С приближаването на деня обаче, като че ли всичките предсказания за апокалипсис постепенно намаляват.

Природни Бедствия - След 30 г няма да има ледове в Северния ледовит океан

След 30 г няма да има ледове в Северния ледовит океан

02.11.201202994

Рекордният минимум, който са достигнали ледовете на Северния ледовит океан, може да се приеме за тревожна информация. Размерите на ледниците са индикатор за климата на Земята и неговите изменения.