Писателят сериен убиец, който скри всичко в криминалните си романи

Писателят сериен убиец, който скри всичко в криминалните си романи

Последният роман на китайския писател Лиу Йонбяо е с работното заглавие Красивата писателка, която убиваше. Разказва за серийна убийца с литературна дарба, която успява да избегне затвора. Но никой не предполага, че художествената измислица е истина

1

Престъпления

Престъпления - Последните текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Престъпления. Нашите статии за Престъпления от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Престъпления.
Престъпления - Шокиращи престъпления от миналото, разбулени от археолози

Шокиращи престъпления от миналото, разбулени от археолози

02.11.201501504

Въпреки идеализираните образи от миналото, представяни ни в учебниците по история, истината е, че Античността и Средновековието са били свирепи времена, времена на кръв и ужаси, в които да те набият на кол или разпнат на кръст не е било нещо нечувано

Престъпления - Мъж уби болната си жена от любов и получи 6 г затвор

Мъж уби болната си жена от любов и получи 6 г затвор

18.12.201303175

68-годишният американец Джон Уайз убива своята съпруга Барбара, с която има 46 години брак. Американецът е съден за деянието, което в извършил, а съдът е определил, че той трябва да излежи 6 години в затвора, за да изкупи вината си.

Престъпления - Куриозни престъпления

Куриозни престъпления

13.08.201302534

Какво общо може да има между престъпността и чувството за хумор? В някои истории с криминален характер се откриват доста забавни моменти.

Престъпления - Профайлър - що е то?

Профайлър - що е то?

30.04.201309469

Профайлърът е криминалист, анализатор, който може да направи психологически профил на престъпника само по следите, които са останали на местопрестъплението.

Престъпления - Наказанията през Елизабетинската Епоха

Наказанията през Елизабетинската Епоха

25.01.201302893

Наказанията за престъпление през Елизабетинската Епоха са били един вид публично зрелище. Те били изпълнени с жестокост и насилие. На много наказания и екзекуциите са били свидетели стотици хора.

Престъпления - Защо хора стават серийни убийци

Защо хора стават серийни убийци

09.10.201104435

Човек понякога се пита какво кара хората да извършват подобни зверски престъпления като серийните убийства. Провеждани са различни проучвания с надеждата да се даде отговор на въпроса.

Престъпления - Интересни факти за законите

Интересни факти за законите

14.09.201102529

Кечистът Скалата, чието истинско име е Дуейн Джонсън, има научна степен по криминология. Думата алиби на латински означава на друго място .

Престъпления - Търсят престъпници по бактериални отпечатъци

Търсят престъпници по бактериални отпечатъци

05.08.20100829

Бактериите, които живеят върху кожата на човешките ръце, могат да бъдат използвани като доказателство при разследването на криминални престъпления.

Престъпления - 6-годишна американка контактува с мъртвите

6-годишна американка контактува с мъртвите

06.10.200909913

Медиумите са хора, които разговорят мъртвите. Един от най-известните медиуми в САЩ е Елисън Дъбис. Тя започнала да говори с мъртвите шестгодишна. Медиумът разкрива престъпления.

Престъпления - Студентки-живодерки ужасиха Украйна

Студентки-живодерки ужасиха Украйна

08.08.200905140

Студентки в Украйна потресоха страната с ужасяващи убийства на животни. Садистките заснемали убийствата и ги публикували в интернет. Жестокостта на техните престъпления ужаси Украйна.