Островитяни убиха със стрела мисионер, дошъл да им наложи християнството

Островитяни убиха със стрела мисионер, дошъл да им наложи християнството

Случка, характерна за 17 век, обиколи световните новинарски емисии съвсем наскоро. Млад мисионер на Христовата вяра беше убит със стрела от гневни островитяни на о-в Северен Сентинел

1

Племена

Племена - Последните теми и статии. Мистика, загадки и всичко относно Племена. Любопитни статии за Племена от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Племена.
Племена - Следи от неизвестно племе са открити край Амазонка

Следи от неизвестно племе са открити край Амазонка

01.08.20180424

Следите на племе, което най-вероятно съществува от близо 6000 години са забелязани край река Амазонка. Специалисти от Археологическия и етноложки музей към университета в Сао Пауло смятат, че племето живее в югозападната част на реката.

Племена - Това древно племе живее изолирано и щастливо от цели 55 000 години

Това древно племе живее изолирано и щастливо от цели 55 000 години

16.07.201805223

Племето Джарава са съществували, когато са строени египетските пирамиди, а днес живеят така както са живеели преди 55 000 години на Андаманските острови, Индия.

Племена - Спят по 20 мин на ден и ги наричат най-щастливото племе на планетата

Спят по 20 мин на ден и ги наричат най-щастливото племе на планетата

09.07.201802388

Племето Пираха, живеещи е амазонската дъждовна гора на Бразилия, се наричат най-щастливото племе на планетата. Те не познават календара, не помнят дати и са ограничили мисленето си до тук и сега.

Племена - Невероятно! Членовете на това племе общуват с ритъм на барабан

Невероятно! Членовете на това племе общуват с ритъм на барабан

24.05.20180355

Необичайна форма на комуникация са създали членовете на амазонското племе Бора. Те се научили да общува помежду си с музиката на барабани. Съобщението с музикалните инструменти може да се предаде на 100 пъти по-голяма дистанция от човешкия глас.

Племена - Невероятни места, обитавани от необикновени общности

Невероятни места, обитавани от необикновени общности

03.04.201801685

Интересно е да се пътува и да се видят повече места, а когато те са обитавани от изключително необикновени общности, това ги превръща в още по-чудата дестинация. С четири такива кътчета от света ще ви запознаем днес.

Племена - Откриха следите на племе, смятано за изчезнало

Откриха следите на племе, смятано за изчезнало

22.02.20180633

Група археолози успя да открие следите на мистериозно племе, което се смяташе за изчезнало преди векове. Оказва се, че коренното население на Карибите не е избито от европейците при колонизацията, както се смяташе досега.

Племена - Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

Обезобразените жрици на смъртта от племето мурси ще ви ужасят

13.10.201702463

Смята се, че африканското племе мурси е най-агресивното общество, което е запазило традиции като магьосничество, а според някои и канибализъм, които ще ужасят всеки съвременен човек.

Племена - Забраниха със закон да доближавате най-опасното племе на света

Забраниха със закон да доближавате най-опасното племе на света

07.04.201703079

Правителството на Индия забрани със закон на своите граждани да доближават до острова на най-опасното племе в света. То обитава остров Северен Сентинел в Индийския океан и атакува всеки, който се опитва да доближи до изолираното му парче земя.

Племена - Пазителите на Сахара са жени

Пазителите на Сахара са жени

02.04.201703011

Туаргетите са африкански народ, които и до днес са запазили една своя уникална традиция – там право на глас имат само жените, а мъжете им се покоряват, без да се бунтуват.

Племена - Племето Туареги: Тотален матриархат и мъже с бурки

Племето Туареги: Тотален матриархат и мъже с бурки

13.03.2017058046

Племето туареги е едно от най-древните, населяващи планетата ни. Техните навици и ритуали с мъжете-войни с индигово-сини тюрбани и джелаби, независими жени с повече права от европейките и мъже с бурки са пленяващи.