Платон - живот, възгледи, идеи и цитати

Платон - живот, възгледи, идеи и цитати

Платон е един от най-великите древногръцки философи, живели някога. Платон основава Атинската академия, която е първото учреждение за висше образование в Западния свят.

1

Платон

Платон - Актуални заглавия и статии. Мистерии, загадки и всичко свързано с Платон. Материали за Платон от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Платон.
Платон - Aтлантида в светлината на Кабала

Aтлантида в светлината на Кабала

20.10.201257792

За пръв път митът за Атлантида се появява в двата диалога Тимей и Критий написани от Платон, около 360 г. пр. Хр. Вече повече от 2300 години преданието за тази потънала а продължава да вълнува хор

Платон - Платон бил олимпийски шампион

Платон бил олимпийски шампион

02.09.201211921

Платон е бил не само философ, но и олимпийски шампион в дисциплината панкратион - смесица от бокс и борба без правила. Той изобретил будилника на основата на воден часовник.

Платон - Ирландия била мистичната Атландита

Ирландия била мистичната Атландита

14.06.201058758

Шведският учен-географ Улф Ерлингсон стигна до извода, че Ирландия е мистичната Атлантида на Платон. Споровете за съдбата на Атлантида и възможното й разположение се водят вече хилядолетия наред

Платон - По следите на Атлантида в Средиземно Море

По следите на Атлантида в Средиземно Море

06.08.200904953

Търсенето на останки от изгубения остров Атлантида е започнало по южните брегове на Кипър. Учени смятат, че изчезналият континент описван от Платон се намира на дъното на Средиземно Море.

Платон - Атлантида се намира между Кипър и Сирия

Атлантида се намира между Кипър и Сирия

01.07.200909596

От незапомнени времена Кипър е асоцииран с Афродита - богинята на любовта, но сега учени го свързват с откриването на Атлантида. Според легендите Атлантида на Платон се намира между Кипър и Сирия.

Платон - Изгубеният град на Атлантида - факт или измислица?

Изгубеният град на Атлантида - факт или измислица?

01.06.200909119

Изчезналият град Атлантида - мит или реалност? Някои твърдят, че се намира в средата на Атлантическият Океан, други пък казват, че е бил част от Минойската Империя. Изчезнали Цивилизации.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни