Защо златото е еквивалентът на парите

Защо златото е еквивалентът на парите

2

Елементът, с който се измерват парите, трябва да отговаря на няколко изисквания, за да бъде равен на валутата. Златото не е газ, поддава се на обработка, рядък метал е, не е радиоактивен.

1

Платина

Платина - Новите текстове и материали. Мистика, загадки и всичко касещо Платина. Материали за Платина от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Платина.
Платина - Влиянието на металите

Влиянието на металите

12.01.2013010171

Златото помага на сърцето, а медта балансира кръвното налягане. Медта помага при цицини, радикулит и разширени вени, а платината дарява със здраве и щастие.

Платина - Най-ценните метали

Най-ценните метали

16.09.201203412

Осмият е един от най-плътните елементи на земното кълбо. Платината е на второ място по ценност след родия, който противостои на корозията.

Платина - Платината била по-евтина от среброто

Платината била по-евтина от среброто

11.12.201104771

Преди векове хората наричали платината неправилно сребро и я изхвърляли. Тя била по-евтина от среброто. Освен злато, сребро и платина има още пет благородни метала.

Платина - Злите духове на металите

Злите духове на металите

11.10.201107119

Средновековните немски миньори са били тормозени от дух на металите, който се казвал Никел. Той не им разрешавал да извадят мед от руда, която приличала на медна.

Платина - Космическа катастрофа е направила човечеството богато

Космическа катастрофа е направила човечеството богато

12.12.201003221

Благородните метали като златото и платината е трябвало да стигнат до центъра на Земята, притеглени от ядрото й. Сблъсък с обект, голям колкото планетата Плутон, спрял този процес.