Интелигентните и изобретателни обиди, които останаха в историята

Интелигентните и изобретателни обиди, които останаха в историята

От политиците и лидерите до актьорите и писателите, тези хора често са източник на някои от най-големите обиди в историята. Някои от обидите са срещу лица, някои срещу цели групи хора (най-често мъже), а други са по отношение на държави или нации.

1

Писатели

Писатели - Актуални заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко за Писатели. Любопитни статии за Писатели от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Писатели.
Писатели - Смъртта на Едгар Алън По, която и до днес е пълна загадка

Смъртта на Едгар Алън По, която и до днес е пълна загадка

20.04.201812486

Истинска ирония е, че бащата на детективските романи умира при също толкова мистериозни обстоятелства, каквито редовно е описвал в своите истории.

Писатели - Хубави лица имат хората със спокойна съвест! И още от горчивата мъдрост на Солженицин

Хубави лица имат хората със спокойна съвест! И още от горчивата мъдрост на Солженицин

12.02.20180988

Руският писател Александър Солженицин живее като изгнаник през по-голямата част от живота си заради публичното си негативно отношение спрямо тогавашния комунистическия режим. Част от неговите мисли обаче днес звучат пророчески.

Писатели - Запомнящите се цитати от творчеството на Георги Марков

Запомнящите се цитати от творчеството на Георги Марков

07.09.20170866

Писателят Георги Марков е от малко познатите имена в родната литература. Той не е единствено мишената в Случая с българския чадър, а творец, който показва какво означава свобода на словото във време, когато такава не е съществувала.

Писатели - Бил ли е Ърнест Хемингуей шпионин за съветските власти?

Бил ли е Ърнест Хемингуей шпионин за съветските власти?

23.04.20170412

Слухът, че писателят Ърнест Хемингуей, като виден противник на фашизма, тайно е работил като шпионин за СССР, не е никак нов, но последната книга, посветена на живота му, разкрива повече подробности.

Писатели - Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

Приказни мъдрости от творчеството на Ханс Кристиан Андерсен

26.08.20160709

Неговите най-известни творби, сред които Малката русалка, Малката кибритопродавачка, Грозното патенце и Снежната царица, са преведени от повече от 150 езика, а образите от тях продължават да живеят и в съвременните пиеси, постановки и филмови продукции.

Писатели - Алкохолът и писането през сентенциите на Хемингуей

Алкохолът и писането през сентенциите на Хемингуей

18.08.20160529

Освен със своите творби Ърнест Хемингуей е бил познат със своя бохемски начин на живот и любов към алкохола. Писателят, който често посягал към чашката, е оставил безсмъртни мисли за своя любим навик.

Писатели - Великолепните мисли, които ни завеща Ерих Мария Ремарк

Великолепните мисли, които ни завеща Ерих Мария Ремарк

03.06.20160830

Писателят Ерих Мария Ремарк е един от брилянтите автори на XX век. Неговите романи са пропити с трагедията от войната и силата на любовта, представени в удивителни цитати.

Писатели - Шекспир е пушил марихуана?

Шекспир е пушил марихуана?

14.08.20150869

Учените са убедени, че великият драматург е написал някои от своите творби, когато е бил под въздействието на канабиса. Специалистите подчертават, че в Сонет 76 на драматурга е спомената т. нар. трева, както и стимулиращия й ефект.

Писатели - Какво не знаем за Чарлз Дикенс

Какво не знаем за Чарлз Дикенс

20.06.201501061

Чарлз Дикенс е един от най-великите английски писатели. Той е определян за най-значимия представител на литературата през Викторианската епоха.

Писатели - Откриха единствения портрет на Шекспир

Откриха единствения портрет на Шекспир

22.05.201501056

Светът на-накрая разполага с автентичен портрет на един от най-великите бардове на литературата – Шекспир. Журналистът определи находката като литературното откритие на века.