Алкохолът и писането през сентенциите на Хемингуей

Алкохолът и писането през сентенциите на Хемингуей

Освен със своите творби Ърнест Хемингуей е бил познат със своя бохемски начин на живот и любов към алкохола. Писателят, който често посягал към чашката, е оставил безсмъртни мисли за своя любим навик.

1

Писане

Писане - Най-новите заглавия и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко относно Писане. Любопитни статии за Писане от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Писане.
Писане - Защо левичарите умират по-рано?

Защо левичарите умират по-рано?

04.08.201522684

Има много митове относно левичарите. Един от тях, е че те живеят с около 9 години по-малко от хората, които пишат с дясната ръка. Но дали този мит отговаря наистина и какви са причините за подобно стечение на обстоятелствата.

Писане - Левичарите живеят със 7 години по-малко

Левичарите живеят със 7 години по-малко

02.05.2013274497

Резултатите показват, че пишещите с дясната ръка са по-умни от левичарите. Излиза, че левичарите не само имат проблеми с научаването на едно или друго, но и са склонни към дислексия.

Писане - Гадание по почерка на човек

Гадание по почерка на човек

27.01.2013616918

По начина, по който човек изписва буквите, говори много за неговия характер. Дори има наука – графология, която определя явни и скрити човешки качества само по начина, по който даден човек пише.

Писане - Любопитни факти за писателите

Любопитни факти за писателите

25.08.201222385

Когато пишел нов роман, Балзак се затварял в стаята си по халат и пишел на свещи осемнадесет часа дневно. Английският писател Джон Стоу бил обречен на мизерия от правителството.

Писане - Какъв тип е интелектът ви?

Какъв тип е интелектът ви?

18.02.2011119792

Различните типове интелект могат да бъдат развити с медитация, йога, спорт, разходки в парка и решаване на логически задачи. Екзистенциалният интелект обхваща всички мозъчни функции.