Пещерата Шове и нейните рисунки

Пещерата Шове и нейните рисунки

Едно от най-забележителните места със скални рисунки е в пещерата Шове във Франция. Откритите там изображения изместват времето на създаване на изкуство от първобитно живеещия човек далече назад.

1

Пещерни рисунки

Пещерни рисунки - Най-новите теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко относно Пещерни рисунки. Любопитни статии за Пещерни рисунки от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Пещерни рисунки.
Пещерни рисунки - Първото пещерно изкуство е открито на Балканите

Първото пещерно изкуство е открито на Балканите

15.04.20190165

В пещера с изглед към синьо-зелените води на северното крайбрежие на Хърватия археолози откриха в края на миналата година стенописи, които датират от периода на горния палеолит.

Пещерни рисунки - Пещерните рисунки - дело на дрогирани художници?

Пещерните рисунки - дело на дрогирани художници?

18.07.201302265

Изследователи стигнаха до куриозни изводи, след дългогодишно изследване на пещерни рисунки на праисторически хора - твърде вероятно е те да са рисувани от дрогирани първобитни художници.

Пещерни рисунки - Древни мистерии: Скалните рисунки в Танумшеде

Древни мистерии: Скалните рисунки в Танумшеде

17.07.201303323

Скалните рисунки в Танумшеде са сред най-известните паметници на Швеция. Всяка година те привличат хиляди туристи от цял свят в търсене на древни мистерии.

Пещерни рисунки - Тайните рисунки Маутараухка

Тайните рисунки Маутараухка

02.04.201302700

Рисунките, които според древните представители на народа Саами са представлявали превъплъщения на Майката Земя, са известни като Máttaráhkká.

Пещерни рисунки - Мистериозните пещери на кралство Мустанг в Непал

Мистериозните пещери на кралство Мустанг в Непал

24.11.201203599

До този момент от мистериозните пещери на кралство Мустанг в Непал са изследвани 12 комплекса, във всеки има по 20 пещери, които са много интересни – имат няколко различни нива и са свързани по особен начин.

Пещерни рисунки - Мистериозната история на Деветашката пещера

Мистериозната история на Деветашката пещера

22.10.2012017017

Освен природната красота, която притежава, в пещерата са направени археологически открития от седем епохи. Оказва се, че Деветашката пещера е била древно жилище на хора от времето на еолита.