Значение на обърнатата и изправена Пентаграма

Значение на обърнатата и изправена Пентаграма

Петстранната, прозрачна звезда, затворена в кръг, е пентаграмата. Това е един от най-древните човешки символи. Предците ни са го рисували в Европа още преди осем хилядолетия. Думата пентаграма идва от гръцката дума pentagrammon. Освен в пещерите на Ев

1

Пентаграм

Пентаграм - Актуални заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Пентаграм. Любопитни статии за Пентаграм от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Пентаграм.
Пентаграм - Символика на Пентаграма

Символика на Пентаграма

28.07.20180925

Пентаграмата представлява символ на звезда, обвита в кръг. Тя има, независимо как е обърната, 5 точки. Всяка една от тях има свое собствено значение. Този универсален символ е познат на човечеството от близо осем хиляди години и. . .

Пентаграм - Модерните символи, загубили оригиналното си значение

Модерните символи, загубили оригиналното си значение

15.07.201602399

Много от символите, които използваме днес, обаче са имали съвсем друго значение в миналото. Пример за това е свастиката. Този древен символ, познат в цяла Евразия от 12 хиляди години, е означавал добър късмет и благополучие, но всички днес го свързваме с

Пентаграм - Какво показват най-използваните символи

Какво показват най-използваните символи

10.11.201305524

От древни времена до ден днешен се използват универсални символи като кръстът, пентаграмът, свастиката и още много други, които имат специфични белези и своя собствена история.

Пентаграм - Пентаграмът – талисман, който изпълнява желания

Пентаграмът – талисман, който изпълнява желания

10.06.2010038508

Талисманите са предмети, които сами сме си избрали и вярваме, че ни помагат чрез своите магични сили. Пентаграмът е в състояние да сбъдне желанията ви. Той пази от зли очи и отрицателна енергия.