Историята на Сюлейман Великолепни

Историята на Сюлейман Великолепни

Сюлейман Великолепни е един от най-великите владетели на Османската империя. По негово време държавата на турците се разпростира от стените на Виена на север до столицата на Йемен на юг и от Багдад на изток до Алжир на запад.

1

Османската Империя

Османската Империя - Последните заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко касещо Османската Империя. Любопитни статии за Османската Империя от древността до днес. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Османската Империя.
Османската Империя - Падането под турско робство - причини и факти

Падането под турско робство - причини и факти

27.09.20190771

Най-трагичният период в историята на България обхваща около 50 години от края на ХІV век, това е времето на падането на България под турско робство

Османската Империя - Намериха къде е погребано сърцето на султан Сюлейман Великолепни

Намериха къде е погребано сърцето на султан Сюлейман Великолепни

13.12.2015015723

Унгарски историци казват, че са намерили гроба на турския султан Сюлейман Великолепни. Владетелят е починал през септември 1566 година при обсадата на крепостта Шигетвар в Южна Унгария.

Османската Империя - Възникване и възход на Османската империя

Възникване и възход на Османската империя

22.01.201504448

От близо двеста години насам учените се опитват да установят предпоставките за основаването на Османската държава. Продължават разногласията в научните среди и относно причините за бързия й възход. Същевременно е общо становището, че османските турци са в

Османската Империя - Империи дълголетници

Империи дълголетници

22.09.201103370

Сред най-дълголетните империи е португалската империя, османската империя, свещената Римска империя, както и империята Куш.