Притчата за цар Дамокъл и страха от смъртта

Притчата за цар Дамокъл и страха от смъртта

Твърди се, че притчата за цар Дамокъл, от която произлиза израза дамоклевият меч, е измислена от Цицерон през 45 година преди Христа. Историята ясно показва какво се случва с човек, който непрекъснато се страхува от предателство и убийство.

1

Опасност

Опасност - Най-новите текстове и статии. Необясними явления, загадки и всичко на тема Опасност. Нашите статии за Опасност от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Опасност.
Опасност - Руски експерти: Опасно е да се изпращат хора на Марс

Руски експерти: Опасно е да се изпращат хора на Марс

13.07.201422316

Научно изследователски институт обяви, че мисията за изпращане на хора до Марс на НАСА е много опасна, защото не разполагат с достатъчно данни за космическата радиация.

Опасност - Най-опасните вулкани

Най-опасните вулкани

06.10.201123092

Вулканът Нирагонго в Конго отнел живота на хиляди хора през 1997 година, когато потоците от лава се стичали със сто километра в час.

Опасност - Уникалните възможности на човека

Уникалните възможности на човека

30.06.201136463

Човек е роден с уникален запас от възможности, които се проявяват само в условия на смъртна опасност. Известни са случаи, в които жени вдигат лека кола, за да спасят детето си.

Опасност - При опасност мъжете са по-бързи

При опасност мъжете са по-бързи

12.08.201001520

Женският и мъжкият мозък по различен начин реагират при опасност. При мъжете се задейства част на мозъка, която е отговорна за взимането на решения. При жените са по-силни емоциите.