Астрофизици потвърдиха събитие от Одисея

Астрофизици потвърдиха събитие от Одисея

Гръцки астрофизици уточниха точната дата, в която Одисей е убил кандидатите на съпругата му Пенелопа, използвайки астрономическите събития, описани от Омир.

1

Омир

Омир - Най-новите текстове и статии. Паранормални явления, загадки и всичко за Омир. Материали за Омир от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Омир.
Омир - Интересни факти за Омир

Интересни факти за Омир

07.04.201503995

Омир е древногръцки поет, автор на Илиада и Одисея. Няма достоверни исторически данни за съществуването на Омир. Известно е, че според биографичните данни на гръцкия поет, той е бил напълно сляп.

Омир - Как Омир описва траките в Илиада

Как Омир описва траките в Илиада

05.04.201504032

Въпреки многото археологически разкопки историята на траките все още е забулена в мистерия. Има много предположения за произхода население, живяло по българските земи, но може би най-ясна представа за това дава Омир в легендарния си епос Илиада.

Омир - Май откриха двореца на Одисей

Май откриха двореца на Одисей

26.08.201004446

Дворецът на Одисей на остров Итака вероятно вече е открит. Архологически разкопки навеждат специалистите на мисълта, че това е митичното място, описано в Одисея на Омир.

Омир - Космат циклоп живее на Апшеронския полуостров

Космат циклоп живее на Апшеронския полуостров

29.03.201008572

Циклопът, описан в “Одисей на Омир, може да е съществувал, смятат учени. Еднооко създание плаши жителите на Апшеронския полуостров, а край Крит са намерени останки от едноок слон.