Притчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичта

Притчата, която показва разликата между страстта, любовта и обичта

Да обичаш някого не е същото, както когато те привлича или пък си влюбен в него. Разликата между тези три силни чувства ще ви покаже мъдрата притча за ученик и неговият учител.

1

Обич

Обич - Най-новите текстове и материали. Паранормални явления, загадки и всичко относно Обич. Любопитни статии за Обич от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Обич.
Обич - Приказка за дъщерята

Приказка за дъщерята

30.04.201507917

Живяло някога едно младо семейство. Мъжът и жената били толкова заети, че рядко им оставало време да се порадват един на друг. Веднъж те решили да си починат от всичко и всички.

Обич - Притча за богаташа

Притча за богаташа

17.01.201503800

За да помогне човек наистина на другите, трябва първо да е осъзнал тази идея и да е позволил тя да узрее. Делата, подтикнати от користни цели, не са истинска помощ.

Обич - Майчината обич върна новородено към живота

Майчината обич върна новородено към живота

16.05.201304674

Но понякога, дори и медиците вдигат безпомощно ръце и признават безсилието си, да се справят със смъртта. Тогава в битката с нея се включва безграничната майчина обич.

Обич - Какво е любовта?

Какво е любовта?

29.12.201206821

От хиляди години не един или двама мислители, философи и дори учени се опитват да дефинират какво е любов . Когато се говори за нея всеки си представя нещо различно, тъй като обектите и начините да обичаш са всевъзможни.