На прага сме на шестото масово измиране на животински видове

На прага сме на шестото масово измиране на животински видове

Световната популация от насекоми спада с невиждани размери. Вижте защо много от учените по света да алармират, че сме на прага на шестото масово измиране на животински видове

1

Насекоми

Насекоми - Актуални теми и статии. Паранормални явления, загадки и всичко за Насекоми. Любопитни статии за Насекоми от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Насекоми.
Насекоми - Какво вещаят сънищата за различните насекоми

Какво вещаят сънищата за различните насекоми

19.11.201604973

Почти на всеки от нас му се е случвало да сънува насекоми. Според гадателите те предвещават само нещастия - измама, болест, изневяра, банкрут и т. н. Вижте какво обаче значи всяко отделно насекомо в съня ви

Насекоми - Сензационно откритие на Венера доказва същестуваването на извънземни

Сензационно откритие на Венера доказва същестуваването на извънземни

11.11.201603147

Според професор Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии данните ясно доказват съществуването на извънземен живот.

Насекоми - Не убивайте миризливките в дома си, носят ви късмет!

Не убивайте миризливките в дома си, носят ви късмет!

10.10.201609678

Вижте какви успехи ви очакват, ако се появи миризливка в дома ви!

Насекоми - Насекомото, което ще изследва други планети

Насекомото, което ще изследва други планети

30.12.20140640

Изследователите от университета в Билефелд, Германия създадоха иновативен робот, наподобяващ гигантска буболечка. Роботът-насекомо ще се използва за изследване на други планети, пренасяне на стоки, както и по-обстойно изследване на някои насекоми.

Насекоми - Праисторически кръвопиец шашна учени

Праисторически кръвопиец шашна учени

10.07.201402062

Фосили от кръвосмучещо насекомо, обитавало езерата през юрския период и нападало саламандрите, бяха намерени от група палеонтолози, пишат западни издания.

Насекоми - Суормагедон – или последната песен на цикадите

Суормагедон – или последната песен на цикадите

28.05.201302491

На всеки седемнадесет години земните недра се разтварят и милиони насекоми изпълзяват от там за да изпеят последната си песен, преди завинаги да замлъкнат. Суормагедон настъпва за жителите на Америка.

Насекоми - Значение на насекомите за човека

Значение на насекомите за човека

15.04.201305794

Насекомите имат голямо значение за човека. Те са важен икономически елемент. От една страна са полезни, тъй като играят важна роля за поддържане равновесието в природата.

Насекоми - Библейска напаст в казанлъшко село

Библейска напаст в казанлъшко село

07.02.201301779

Странни, тъмносиви на цвят насекоми от няколко дни тормозят жителите на казанлъшкото село Енина. Пълчища от миниатюрните мушички се появили, както описват жителите на пострадалото село, от нищото и покрили всичко.

Насекоми - Суеверия за богомолки

Суеверия за богомолки

07.09.2012022163

Според италианско суеверие, ако човек се разболее, това е предизвикано от факта, че го е погледнала лошо богомолка. Според жителите на Сардиния да се убие богомолка носи голямо нещастие.

Насекоми - Животните, от които се страхуваме

Животните, от които се страхуваме

18.11.201104286

Въпреки че само десет процента от всички змии са отровни, всяка година тридесет хиляди души умират от ухапванията им. Съществуват само пет вида паяци, чието ухапване може да убие човек.