Най-известните заблуди за съня, в които повечето хора вярват

Най-известните заблуди за съня, в които повечето хора вярват

Съществуват няколко големи мита за здравословния и пълноценен сън, които не са верни, но продължават да се разпространяват като научни твърдения.

1

Нарушения на Съня

Нарушения на Съня - Най-новите текстове и статии. Мистерии, загадки и всичко за Нарушения на Съня. Любопитни статии за Нарушения на Съня от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Нарушения на Съня.
Нарушения на Съня - Вълнените чаршафи гарантират здрав сън

Вълнените чаршафи гарантират здрав сън

04.01.201601546

Около една трета от живота на човек преминава в леглото. Това е мястото, където човек си почива и се зарежда с енергия. Един от най-важните фактори за здрав и пълноценен сън е удобното легло.

Нарушения на Съня - Признаци на сънна апнея и какво да правим

Признаци на сънна апнея и какво да правим

31.05.2014045068

Какво е сънна апнея? Тя не се изразява само в хъркане; проблема е далеч по-голям от това. Най-често срещания признак за апнея е спирането на дишане по време на сън за 10 секунди или повече.

Нарушения на Съня - Защо не всички сънуват кошмари

Защо не всички сънуват кошмари

14.05.201405294

Пациентите, които страдат от REM разстройство, се държат агресивно с околните. Eдин докато спял пробил стената над спалнята, друг започнал да стреля, трети се опитал да скочи през прозореца.

Нарушения на Съня - Електронните устройства са причина за безсънието

Електронните устройства са причина за безсънието

07.05.201401816

Ако имате проблеми със съня, причина за това може да е използването на електронни устройства с ярки екрани преди лягане. Те повишават бдителността и изместват циркадния ритъм.

Нарушения на Съня - Мед срещу безсъние

Мед срещу безсъние

28.04.201405278

Мед, разтворен във вода, е идеално средство срещу безсъние. Можете да го пиете, да направите вана с него или да смучете лъжица мед с капка лавандулово масло преди лягане.

Нарушения на Съня - Топлинен ефект пречи на съня ни

Топлинен ефект пречи на съня ни

06.04.201402005

След около 30 години средната температура вероятно ще се е покачила с 2 градуса по Целзий, което ще предизвика по-голям брой горещи нощи. Сънят ще е нарушен и тялото няма да се възстановява добре

Нарушения на Съня - Компютърът намалява срещите с починали близки насън

Компютърът намалява срещите с починали близки насън

03.04.2014010313

Честото висене пред компютъра и телевизора пречи на нормалния сън. Това води до нарушения в съня и пречи да се видите с починалите си близки, които се опитват да ви кажат нещо.

Нарушения на Съня - Причините за безсъние и нарушение на съня

Причините за безсъние и нарушение на съня

19.03.2014014273

Изучавайки сънищата, учените са установили интересни, често необясними, а понякога просто интригуващи факти. Младите хора обикновено се оплакват от трудно заспиване, а по-възрастните - от събуждане през нощта.

Нарушения на Съня - Защо се събуждаме през нощта

Защо се събуждаме през нощта

10.07.2013045801

Ако се събуждате през нощта, това се дължи на генетичния опит, натрупан през вековете. Преди изобретяването на електрическата крушка хората спяли по няколко часа, събуждали се и пак заспивали.

Нарушения на Съня - Най-популярните нарушения на съня

Най-популярните нарушения на съня

12.04.201305109

Сред най-популярните нарушения на съня са кошмарите, лунатизмът, сънните халюцинации и нощните страхове. Те се дължат, като цяло, на недоспиване и стресови ситуации.