Царството на мъртвите в различните митологии

Царството на мъртвите в различните митологии

Всяко общество - древно или съвременно, има своя представа за мястото, към което се отправя душата на човека след смъртта. Царството на мъртвите е територия, която съществува при всички народи и религии.

1

Мъртвите

Мъртвите - Последните текстове и статии. Необясними явления, загадки и всичко касещо Мъртвите. Нашите статии за Мъртвите от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Мъртвите.
Мъртвите - Най-странните древни погребални церемонии

Най-странните древни погребални церемонии

25.11.20180261

Ние сме ви приготвили списък с най-странните погребални церемонии, част от които са се запазили и до днес. Някой от тях ще ви накарат да настръхнете

Мъртвите - Чудо! Момче се върна от мъртвите и описа как е в Рая

Чудо! Момче се върна от мъртвите и описа как е в Рая

09.05.2018018008

Чудо! Само с тази дума може да се обясни случаят с 13-годишно момче, което в следствие на инцидент с ремарке изпада в безсъзнание.

Мъртвите - Древен град на мъртвите беше открит в Египет

Древен град на мъртвите беше открит в Египет

28.02.201801057

Дузина саркофази и предмети на изкуството на повече от 2500 години бяха открити в близост до египетския град Миня, намиращ се на 245 км от Кайро по поречието на река Нил.

Мъртвите - Честита Келтска Нова година! Вижте какво ви очаква според зодията

Честита Келтска Нова година! Вижте какво ви очаква според зодията

31.10.2017013928

Днес настъпва Келтската Нова година. Тя се посреща в нощта на 31-ви октомври и се нарича Сауин.

Мъртвите - Тайните на мумиите са разкрити! Вижте ги тук

Тайните на мумиите са разкрити! Вижте ги тук

16.10.20170452

Модерните технологии са на път да ни разкрият всички тайни на миналото. Ядрено-магнитен резонанс и компютърна томография – методи, с които се изследват живите хора, се използват и за изучаване на мъртвите.

Мъртвите - Съживяват мъртвите с Ефекта на Лазар

Съживяват мъртвите с Ефекта на Лазар

11.05.201601346

В по-голямата част на света един човек се обявява за мъртъв при необратима и пълна загуба на функциите на мозъка. Това състояние е известно като мозъчна смърт. Колкото и окончателно да звучи това обаче, американска компания твърди, че смъртта не може да б

Мъртвите - Къщите на смъртта в Индонезия

Къщите на смъртта в Индонезия

10.01.201601108

Къщи, които много приличат на лодки, а по външните им стени има рога на бизон – символ на богатството, могат да се видят на много места в Южен Сулавеси, Индонезия. Къщите се наричат тангконан и са предназначени за мъртвите.

Мъртвите - Нечуваното празненство за мървите при народа Мерина

Нечуваното празненство за мървите при народа Мерина

09.01.20160880

В централен Мадагаскар живее народът мерина, които почитат мъртвите по необичан, а за повечето хора – варварски и ужасяващ начин. Церемонията се нарича фамедихана при нея се изравят костите на починалите.

Мъртвите - Мъж възкръсна на път за моргата

Мъж възкръсна на път за моргата

27.05.201501729

Рядък феномен развълнува силно жителите на американския град Милоуки. Техен съгражданин, който беше сметнат за починал, възкръсна като по чудо на път за моргата.

Мъртвите - Завърнал се от мъртвите разказа за отвъдното

Завърнал се от мъртвите разказа за отвъдното

08.04.2015024970

В продължение на седмици Ани Каган се борила с мъката си и се опитала да придаде смисъл на пропиления живот и трагичната смърт на брат си. Неочаквано обаче умрелият й брат се свързал с нея от отвъдното и започнал да общува с нея.