Тази басня от Леонардо да Винчи ще ви даде ценен урок

Тази басня от Леонардо да Винчи ще ви даде ценен урок

Леонардо да Винчи е сред гениите, изпреварили времето си, но освен ценни трудове от областта на анатомията, изобразителното изкуство, астрономията и инженерството, той е оставил и интересни басни с важни поуки.

1

Мързел

Мързел - Най-новите теми и материали. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Мързел. Материали за Мързел от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Мързел.
Мързел - Трите най-мързеливи зодии в хороскопа

Трите най-мързеливи зодии в хороскопа

18.08.2016499279

Три зодии според астрологията са истински царе на мързела и трябва да сте истински майстор, за да ги събудите желанието им за действие. Тези зодиакални знаци обичат почивката и лентяйството повече от всички други.

Мързел - Котката – най-мързеливото животно

Котката – най-мързеливото животно

08.12.2011710888

Котките са изключително мързеливи и спят по шестнадесет часа на денонощие. Мустачките на котката й позволяват да разбере през какъв отвор може да мине. Ако е твърде дебела, губи ориентация.

Мързел - Ефективни методи за борба с мързела

Ефективни методи за борба с мързела

28.08.201115694

За да се справите с мързела и да постигате успехи в работата си, почивайте ефективно, определете крайни срокове за постигане на целите си и се концентрирайте само върху една задача.

Мързел - Защо не се постигат целите

Защо не се постигат целите

27.08.201124848

Самосаботажът е една от причините да не постигнем целта, която сме си поставили. Винаги се намира причина да отложим приближаването към целта. Страхът от провал също е спънка.

Мързел - Мързелът води до стрес и психични проблеми

Мързелът води до стрес и психични проблеми

19.09.201005545

Принудителният отдих е свързан с влошаване на отношенията с работодателите, колегите, приятелите и близките, което на своя ред съдейства за развитието на психични разстройства, твърдят психолозите.

Мързел - Острият слух помага на по-слабите физически

Острият слух помага на по-слабите физически

25.06.20090849

По-слабите сред хората са развили по-остър слух, който им дава предимството да забелязват наближаващите опасности по-рано. При един типичен мързел е обратно.