Подмладяването на мозъка е възможно!

Подмладяването на мозъка е възможно!

Остаряването е процес, който обхваща всички органи и системи на тялото. На мозъка той се отразява особено остро. Той остаряват най-бързо. Всичко, което правим и мислим през живота си, се отразява на структурата на нашия мозък.

1

Мозък

Мозък - Новите теми и материали. Необясними явления, загадки и всичко на тема Мозък. Нашите статии за Мозък от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Мозък.
Мозък - Минете на интернет диета! Глобалната мрежа бавно променя мозъка ни

Минете на интернет диета! Глобалната мрежа бавно променя мозъка ни

20.08.20190326

Интернет и общуването в социалните мрежи е в състояние да доведе както до внезапни и остри, така и до продължителни промени в мозъка, установиха учени. Вижте как се случва това

Мозък - Учени: Порастваме едва след 30-тата си годишнина

Учени: Порастваме едва след 30-тата си годишнина

27.03.201901777

Човешкият мозък е напълно развит едва след 30-тата година. Въпреки че официално пълнолетието настъпва на 18-годишна възраст, идеята, че тогава се слага началото на зрелостта, става все по-абсурдна

Мозък - 4 стрес фактора, които се случват с мозъка ти при внезапно събуждане

4 стрес фактора, които се случват с мозъка ти при внезапно събуждане

10.07.201801661

Внезапното събуждане вреди на мозъка и организма ви повече, отколкото може да си представите. При липсата на достатъчно сън не просто ще се чувствате по-изтощени, а и сериозно може да вредите на мозъка си.

Мозък - Ето защо ви е трудно да заспите на ново място

Ето защо ви е трудно да заспите на ново място

22.03.201801042

Случвало ли ви се е да пътувате и независимо колко сте изморени, вечерта да не мигнете само защото сте на ново място? Според учените това се случва на много хора и за него има конкретна причина.

Мозък - Ето кои спомени заличава мозъкът ни по време на сън

Ето кои спомени заличава мозъкът ни по време на сън

19.03.20180828

Макар че човешкият мозък има огромен капацитет за съхраняване на информация, някои от спомените ни се заличават по време на сън. Това установиха учени от университета Кеймбридж.

Мозък - Предричайте бъдещето! Мозъкът ви го може

Предричайте бъдещето! Мозъкът ви го може

07.07.201701559

Учените от Университета Radboud в Холандия доказаха, че човешкият мозък има способността да предвижда бъдещето и визуално да си представи, събития, които предстоят да се случат.

Мозък - Изобретиха устройство за четене на мисли

Изобретиха устройство за четене на мисли

23.04.20170528

Група японски учени съобщиха, че са разработили устройство, което може да чете мислите на хората чрез разгадаване на техните мозъчните вълни. Машината е създадена с цел да помогне на хората, страдащи от синдpoма нa зaключeния чoвeк, да общуват.

Мозък - Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

27.02.20170549

Сигурно често сте чували, че хората с креативно мислене използват повече дясната половина на мозъкът си, докато аналитичните и логичните имат по-силно развито ляво мозъчно полукълбо. Според учените това становище е грешно.

Мозък - Намериха къде е коренът на злото в човек

Намериха къде е коренът на злото в човек

18.02.201701783

Изследване на учените от Нюйоркския университет в САЩ са установили коя е зоната в човешкия мозък, провокираща злото. Само една е областта, която ни кара да бъдем злонамерени.

Мозък - Учени откриха истинската причина защо хората трябва да спят

Учени откриха истинската причина защо хората трябва да спят

12.02.201701284

В продължение на години учените от цял свят се опитваха да разберат точно поради каква причина хората трябва да спят в продължение на приблизително една трета от деня и по-голямата част от живота си.