Какво взаимства биониката от морските обитатели

Какво взаимства биониката от морските обитатели

Малко известно е, че още през 1970 година двама американски студенти - Ховарт Алберти и Ернест Джекет от Мичиганския университет, правят успешен опит в създаването на подводница, имитираща движението на морския скат.

1

Модерни технологии

Модерни технологии - Новите теми и статии. Необясними явления, загадки и всичко относно Модерни технологии. Нашите статии за Модерни технологии от Средновековието до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални събития и Модерни технологии.
Модерни технологии - Какво взаимства биониката от животните

Какво взаимства биониката от животните

10.05.201301461

Биониката е тясно свързана с биологията, физиката, химията, кибернетиката и инженерните науки. И всички раздели на биониката заимстват своите модели от природата и животните

Модерни технологии - Бионика - от природата към технологиите

Бионика - от природата към технологиите

18.04.201302896

Родоначалник на биониката е Леонардо да Винчи. Неговите чертежи и схеми на летателните апарати са били въз основа на структурата на крило на птица. И ден днешен, в съвремието ни, от рисунки на Леонардо да Винчи многократно се извършват симулации.

Модерни технологии - Гигантски автобус пътува над колите

Гигантски автобус пътува над колите

13.08.201002783

Гигантски автобус, който ще пътува над автомобилите в Китай, ще намали задръстванията с 30 процента. Той е висок 650 метра и побира 1200 пътника. Добре дошли в ерата на модерните нови технологии.