Кое митично същество си според зодията

Кое митично същество си според зодията

Чертите на всеки зодиакален знак могат идеално да се впишат в описанията за част от митологичните същества през Древността. Може да разберете с кое от древните създания си приличате по нрав, спрямо зодията.

1

Митични Същества

Митични Същества - Новите теми и публикации. Мистерии, загадки и всичко относно Митични Същества. Нашите статии за Митични Същества от древността до наше време. Феномени, загадки, паранормални събития и Митични Същества.
Митични Същества - Митичното чудовище левиатан

Митичното чудовище левиатан

25.07.201404348

Тези сепии няма как да се срещнат толкова често, тъй като те живеят на най-трудно достъпните океански дълбини, където могат да си набавят достатъчно храна.

Митични Същества - Съществуват ли хуманоиди?

Съществуват ли хуманоиди?

08.09.201302892

Всички сме чували легендата за Снежния човек Йети, но малцина знаят, че съществуват хипотези за реалното му съществуване. Наименованието Йети идва от тибетски език, а неговата история тръгва от планината Хималаи.

Митични Същества - Хората-амфибии

Хората-амфибии

24.06.201206717

В историите на много народи са описани полухора-полуриби, които са водели полуводен-полуземен начин на живот. Това са същества, които имат глава на човек и опашка на риба или на змия.

Митични Същества - Съществуват ли върколаци

Съществуват ли върколаци

22.03.2012018859

Легенди за върколаци има във всички страни по света, в които вълците са представлявали реална опасност за хората. В Европа при най-малки съмнения, че човек може да е върколак, той бил обесван или изгарян.

Митични Същества - Зверове и дракони - как реалността създава митове

Зверове и дракони - как реалността създава митове

23.03.201103929

Драконите и други митични същества вероятно са създадени на базата на истински животни, каквито са например летящите дракони от Югоизточна Азия, якатият дракон и китайските алигатори.

Митични Същества - Митичните зверове - съществуват ли наистина?

Митичните зверове - съществуват ли наистина?

10.03.2011013160

Съществували ли са наистина митичните зверове като Неси, Огопого, русалката Фийджи и Голямата стъпка? Доказателства за съществуването им не са открити, но легендите за тях са живи.

Митични Същества - Загадъчни същества всяват ужас

Загадъчни същества всяват ужас

11.11.201007070

Сред митичните същества, които продължават да всяват ужас у хората, е снежният човек Йети, лавлендският гущер, Неси и Чупакабра.

Митични Същества - Русалките - мит или реалност?

Русалките - мит или реалност?

18.09.2010071784

През 1830 година на Хибридския остров Бенбекула местни жители събирали водорасли. При спокоен океан една от жените видяла съвсем наблизо във водата същество. Митични същества и русалките.

Митични Същества - Космат циклоп живее на Апшеронския полуостров

Космат циклоп живее на Апшеронския полуостров

29.03.201008562

Циклопът, описан в “Одисей на Омир, може да е съществувал, смятат учени. Еднооко създание плаши жителите на Апшеронския полуостров, а край Крит са намерени останки от едноок слон.

Митични Същества - Кентавър или Харпия сте според хороскопа на сенките

Кентавър или Харпия сте според хороскопа на сенките

21.03.2010018371

Хороскопът на сенките разкрива тъмните страни на личността. Сред представителите на този хороскоп са митичните същества Кентавър, Харпия, Сфинкс, Минотавър, Химера, Цевебер, Пегас, Грифон.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни