Почитаме Свети Прокопий, медът днес е лечебен

Почитаме Свети Прокопий, медът днес е лечебен

На 8 юли църквата почита свети Прокопий, загинал през 303 година след жестоки мъчения, за да защити християнската си вяра. Светецът е наричан още Пчелар и е сочен като проверителя на пчеларите.

1

Мед

Мед - Последните теми и публикации. Мистика, загадки и всичко за Мед. Нашите статии за Мед от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Мед.
Мед - Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

Лечебен мед с човешко или най-шокиращите лекове от миналото!

12.07.20160840

Макар и народната медицина да има своите доказани качества в борбата с различни заболявания, редно е да си признаем, че някои от похватите й често будят недоумение. Представяме ви най-странните медицински лекове и средства за защита от миналото

Мед - Мед срещу безсъние

Мед срещу безсъние

28.04.201405557

Мед, разтворен във вода, е идеално средство срещу безсъние. Можете да го пиете, да направите вана с него или да смучете лъжица мед с капка лавандулово масло преди лягане.

Мед - Влиянието на металите

Влиянието на металите

12.01.2013010182

Златото помага на сърцето, а медта балансира кръвното налягане. Медта помага при цицини, радикулит и разширени вени, а платината дарява със здраве и щастие.

Мед - Злите духове на металите

Злите духове на металите

11.10.201107150

Средновековните немски миньори са били тормозени от дух на металите, който се казвал Никел. Той не им разрешавал да извадят мед от руда, която приличала на медна.

Мед - Пчелите на планетата измират мистериозно

Пчелите на планетата измират мистериозно

04.11.201004471

Повече от половината пчели на планетата ни са изчезнали. Крилатите труженички са много полезни не само като производители на мед, но могат да откриват наркотици и да определят локацията на мини.

Мед - Злато, изровено от гроба, е магнит за нещастия

Злато, изровено от гроба, е магнит за нещастия

25.12.200905183

Благородните метали имат свойството не само да помагат на притежателите си, но също така и да вредят. Какъв късмето носят златото, среброто, диамантеният прах и медта.